Čitaj mi

GRADONAČELNIK NOVOG SADA NAJOŠTRIJE OSUDIO NAPAD NA NAVIJAČE HRVATSKE RUKOMETNE REPREZENTACIJE

Grad Novi Sad izražava žaljenje zbog incidenata koji su se desili nakon sinoć odigrane utakmice između reprezentacija Hrvatske i Francuske, kojom prilikom je oštećeno više putničkih vozila u vlasništvu građana Republike Hrvatske i lakše povređeno nekoliko lica.

Naš grad ugostio je nekoliko hiljada navijača iz Republike Hrvatske i trudili smo se da budemo dobri domaćini sve ove dane, međutim grupa huligana je organizovano i smišljeno izazvala incidente u želji da pokvari sjajnu atmosferu koja je vladala za vreme i nakon utakmice, te su na više lokacija napali hrvatske navijače koji su se svojim vozilima vraćali kući. Takvo ponašanje je direktan napad na Grad Novi Sad.

Većina huligana nije iz Novog Sada, već je u naš grad došla smišljeno, da napravi incidentete i naruši sjajnu atmosferu i duh tolerancije koji neguje naš grad. Time su nanali štetu, ne samo hrvatskim navijačima, koje su bestidno napali, već i Gradu Novom Sadu i Republici Srbiji koji se iskreno trude da uspostave dobrsusedske odnose.

Novi Sad je pokazao maksimalno gostoprimstvo svim učesnicima EP u rukometu, i navijačima koji su pratili i prate utakmice svojih reprezentacija, pa ovim putem poručujem da nisu uspeli u svojoj nameri da napadom na naše goste naruše dobru atmosferu i bace senku na predivan sportski događaj i časno ime Novog Sada.

Mnogo je lakše rušiti nego graditi mostove koji spajaju ljude, i zato nećemo dozvoliti da sinoćni događaji naruše odnose između komšija, pa se ovim putem u ime svih građanki i građana Novog Sada izvinjavam svim državljanima Republike Hrvatske koji su sinoć napadnuti i pretrpeli štetu po bilo kom osnovu.

Državni organi Republike Srbije su preduzeli sve mere na otkrivanju i pronalaženju huligana i očekujem da će u najkraćem vremenu biti identifikovani i procesuirani pred našim sudovima.

Koristim priliku i da hravatskoj reprezentaciji u rukometu čestitam na sinoćnoj sjajnoj igri i pobedi, i pozivam sve njene navijače da i večeras, kao i prethodnih dana, u velikom broju dođu u naš grad, i budu naši gosti.

Novi Sad, 25. januar 2012. godine