Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК НА СВЕТОСАВСКОЈ АКАДЕМИЈИ У СРЕДЊОЈ ТЕХНИЧКОЈ ШКОЛИ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствоваo je Светосавској академији у Средњој техничкој школи „Милева Марић-Ајнштајн“. Прославу су, поводом школске славе, уприличили ученици и наставни кадар традиционално, по петнаести пут.

Градоначелник Милош Вучевић је обраћајући се присутнима рекао да му је част што присуствује Светосавској академији у школи ''Милева Марић-Ајнштајн'' и истакао значај просветног рада и духовности.

- Традиционално, у предвечерје велике црквене школске славе Светог Саве, централна прослава на нивоу свих школа у Новом Саду се одржава у Средњој техничкој школи. Користим прилику да се захвалим директору Станку Матићу на позиву, као и да похвалим  организацију овогодишње прославе која је осмишљена тако да заједно са ђацима и професорима, окупи и представнике јавног живота града, људе из привреде, госте са Универзитета у Новом Саду, односно све оне који су на неки начин повезани са школским системом града. Данас се подсећамо значаја Светог Саве, у погледу духовне обнове, али и обнове друштва. Ова академија, посвећена заштитнику школства је важан догађај, јер се одавде шаље снажна порука да друштво увек треба да стреми ка напретку, а све кроз подршку и улагање у образовање и знање. Ми имамо јасан циљ, а то је да у будућности улажемо још више у сектор образовања, како бисмо наставили да негујемо трајне и темељне људске вредности и тиме улажемо у бољу будућност наше земље. Ученицима желим да наставе вредно да уче и постижу успехе који су понос свих нас, а њиховим учитељима и наставницима захваљујем на преданости и посвећености раду - рекао је градоначелник Вучевић и пожелео присутнима срећну славу.

У присуству бројних гостију, ученици школе „Милева Марић-Ајнштајн“ заједно су са професорима учествовали у реализацији свечаности и том приликом извели пригодан програм. Свечаности су поред професора и ученика, присуствовали бројни гости – представници Града, свештенство, бројни директори новосадских школа, као и пријатељи и кумови школе. Након светосавске молитве отпочео је главни део свечаности химном Светом Сави у извођењу школског хора, а потом су ученици извели и драмски приказ о Светом Сави.

Teхничкa шкoлa "Mилeвa Maрић-Ajнштajн" спaдa у рeд нajвeћих шкoлa у Србиjи и као стручна школа са мноштвом образовних профила условљених потребама привреде, негује чeтири пoдручja рaдa, а то су грaђeвинaрствo и гeoдeзиja, тeкстилствo и кoжaрствo, хeмиja нeмeтaли и грaфичaрствo, као и шумaрствo и oбрaдa дрвeтa.

Нови Сад, 26. јануар 2016. године