Čitaj mi

GRADONAČELNIK NA SVETOSAVSKOJ AKADEMIJI U SREDNjOJ TEHNIČKOJ ŠKOLI

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je Svetosavskoj akademiji u Srednjoj tehničkoj školi „Mileva Marić-Ajnštajn“. Proslavu su, povodom školske slave, upriličili učenici i nastavni kadar tradicionalno, po petnaesti put.

Gradonačelnik Miloš Vučević je obraćajući se prisutnima rekao da mu je čast što prisustvuje Svetosavskoj akademiji u školi ''Mileva Marić-Ajnštajn'' i istakao značaj prosvetnog rada i duhovnosti.

- Tradicionalno, u predvečerje velike crkvene školske slave Svetog Save, centralna proslava na nivou svih škola u Novom Sadu se održava u Srednjoj tehničkoj školi. Koristim priliku da se zahvalim direktoru Stanku Matiću na pozivu, kao i da pohvalim organizaciju ovogodišnje proslave koja je osmišljena tako da zajedno sa đacima i profesorima, okupi i predstavnike javnog života grada, ljude iz privrede, goste sa Univerziteta u Novom Sadu, odnosno sve one koji su na neki način povezani sa školskim sistemom grada. Danas se podsećamo značaja Svetog Save, u pogledu duhovne obnove, ali i obnove društva. Ova akademija, posvećena zaštitniku školstva je važan događaj, jer se odavde šalje snažna poruka da društvo uvek treba da stremi ka napretku, a sve kroz podršku i ulaganje u obrazovanje i znanje. Mi imamo jasan cilj, a to je da u budućnosti ulažemo još više u sektor obrazovanja, kako bismo nastavili da negujemo trajne i temeljne ljudske vrednosti i time ulažemo u bolju budućnost naše zemlje. Učenicima želim da nastave vredno da uče i postižu uspehe koji su ponos svih nas, a njihovim učiteljima i nastavnicima zahvaljujem na predanosti i posvećenosti radu - rekao je gradonačelnik Vučević i poželeo prisutnima srećnu slavu.

U prisustvu brojnih gostiju, učenici škole „Mileva Marić-Ajnštajn“ zajedno su sa profesorima učestvovali u realizaciji svečanosti i tom prilikom izveli prigodan program. Svečanosti su pored profesora i učenika, prisustvovali brojni gosti – predstavnici Grada, sveštenstvo, brojni direktori novosadskih škola, kao i prijatelji i kumovi škole. Nakon svetosavske molitve otpočeo je glavni deo svečanosti himnom Svetom Savi u izvođenju školskog hora, a potom su učenici izveli i dramski prikaz o Svetom Savi.

Tehnička škola "Mileva Marić-Ajnštajn" spada u red najvećih škola u Srbiji i kao stručna škola sa mnoštvom obrazovnih profila uslovljenih potrebama privrede, neguje četiri područja rada, a to su građevinarstvo i geodezija, tekstilstvo i kožarstvo, hemija nemetali i grafičarstvo, kao i šumarstvo i obrada drveta.

Novi Sad, 26. januar 2016. godine