Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК НА СВЕТОСАВСКОЈ АКАДЕМИЈИ У ГИМНАЗИЈИ ''ЈОВАН ЈОВАНОВИЋ ЗМАЈ''

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић честитао је свим просветним радницима и ученицима школску славу Светог Саву на Светосавској академији у Гимназији ''Јован Јовановић Змај''.

- Свети Сава је био испред свог времена, неко ко је уткао у биће нашег народа правду, право, истину, законитост и човекољубље. Неко ко је мирио неопмирљиво, универзално и национално. Свети Сава је са нама и данас, ако је у нашим срцима, мислима, молитвама, у нашим књигама, онда је он наш савременик, и верујем да имамо снаге као друштво да се залажемо за вредности које он симболизује – нагласио је градоначелник Милош Вучевић.

Према речима директора Гимназије ''Јован Јовановић Змај'' Радивоја Стојковића, школска слава је велики дан и за ученике и за све запослене.

- То је радостан дан када се под кровом наше старе и честите школе чују и песма и молитва. Наша школа негује наслеђе Српске православне Гимназије, и у 21. веку даје одговоре на потребе овог времена – казао је Стојковић.

Светосавској академији присуствовао је и његово преосвештенство Епископ бачки др Иринеј Буловић, а у програму су учествовали хор и оркестар Гимназије, као и ученици и професори, а заслужним ученицима додељене су Светосавске награде.

Нови Сад, 27. јануар 2019. године