Čitaj mi

GRADONAČELNIK NA SVETOSAVSKOJ AKADEMIJI U GIMNAZIJI ''JOVAN JOVANOVIĆ ZMAJ''

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević čestitao je svim prosvetnim radnicima i učenicima školsku slavu Svetog Savu na Svetosavskoj akademiji u Gimnaziji ''Jovan Jovanović Zmaj''.

- Sveti Sava je bio ispred svog vremena, neko ko je utkao u biće našeg naroda pravdu, pravo, istinu, zakonitost i čovekolјublјe. Neko ko je mirio neopmirlјivo, univerzalno i nacionalno. Sveti Sava je sa nama i danas, ako je u našim srcima, mislima, molitvama, u našim knjigama, onda je on naš savremenik, i verujem da imamo snage kao društvo da se zalažemo za vrednosti koje on simbolizuje – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Prema rečima direktora Gimnazije ''Jovan Jovanović Zmaj'' Radivoja Stojkovića, školska slava je veliki dan i za učenike i za sve zaposlene.

- To je radostan dan kada se pod krovom naše stare i čestite škole čuju i pesma i molitva. Naša škola neguje nasleđe Srpske pravoslavne Gimnazije, i u 21. veku daje odgovore na potrebe ovog vremena – kazao je Stojković.

Svetosavskoj akademiji prisustvovao je i njegovo preosveštenstvo Episkop bački dr Irinej Bulović, a u programu su učestvovali hor i orkestar Gimnazije, kao i učenici i profesori, a zaslužnim učenicima dodelјene su Svetosavske nagrade.

Novi Sad, 27. januar 2019. godine