Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК НА ПРОМОЦИЈИ КЊИГЕ 'ИМЕ И ПРЕЗИМЕ НОВИ САД'

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић присуствовао је промоцији књиге 'Име и презиме - Нови Сад' издавачке куће Прометеј која је, представљајући ново издање, на својеврстан начин честитала Новом Саду дан Града.

-Нови Сад убрзано расте и зато је изузетно важно да богату историју и традицију нашег града сачувамо од заборава. Ова вредна књига сигурно ће много значити новим генерацијама али и свима нама, а ја ћу је с посебним задовољством поклањати страним делегацијама да се упознају са нашим градом- рекао је градоначелник Павличић и честитао бројним сарадницима који су допринели настанку књиге 'Име и презиме - Нови Сад'.

Директор издавачке куће Прометеј Зоран Колунџија нагласио је да књига на више од 500 страница великог формата, говори о људима, догађајима и институцијама који су Нови Сад учинили Новим Садом, и да је у њеној изради учествовало око 50 аутора, сарадника Музеја града, Музеја Војводине, Матице српске, Института за историју, Архива града и покрајине, публицисти...По његовим речима са посебном пажњом у књизи су приказане националне заједнице Новог Сада, а за све храмове текстове су писали њихове актуелне старешине.

Нови Сад, 1. фебруар 2010. године