Čitaj mi

GRADONAČELNIK NA PROMOCIJI KNjIGE 'IME I PREZIME NOVI SAD'

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić prisustvovao je promociji knjige 'Ime i prezime - Novi Sad' izdavačke kuće Prometej koja je, predstavljajući novo izdanje, na svojevrstan način čestitala Novom Sadu dan Grada.

-Novi Sad ubrzano raste i zato je izuzetno važno da bogatu istoriju i tradiciju našeg grada sačuvamo od zaborava. Ova vredna knjiga sigurno će mnogo značiti novim generacijama ali i svima nama, a ja ću je s posebnim zadovoljstvom poklanjati stranim delegacijama da se upoznaju sa našim gradom- rekao je gradonačelnik Pavličić i čestitao brojnim saradnicima koji su doprineli nastanku knjige 'Ime i prezime - Novi Sad'.

Direktor izdavačke kuće Prometej Zoran Kolundžija naglasio je da knjiga na više od 500 stranica velikog formata, govori o ljudima, događajima i institucijama koji su Novi Sad učinili Novim Sadom, i da je u njenoj izradi učestvovalo oko 50 autora, saradnika Muzeja grada, Muzeja Vojvodine, Matice srpske, Instituta za istoriju, Arhiva grada i pokrajine, publicisti...Po njegovim rečima sa posebnom pažnjom u knjizi su prikazane nacionalne zajednice Novog Sada, a za sve hramove tekstove su pisali njihove aktuelne starešine.

Novi Sad, 1. februar 2010. godine