Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК МИЛОШ ВУЧЕВИЋ ПОСЕТИО ИСТОЧНО САРАЈЕВО

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић састао се са градоначелником Источног Сарајева Љубишом Ћосићем у Градској кући у том граду. Они су разговарали о досадашњој доброј сарадњи између два братска града, као и о конкретним потезима да та сарадња буде још плодотворнија.

- Задивљен сам како се развија Источно Сарајево. Види се да је много тога урађено, да град живи пуним плућима, а енергија градоначелника, његовог тима и самих грађана, гарантује још бољу будућност. Од срца вам честитам на свему до сада оствареном у виталним областима. Био сам и на Јахорини, фасцинантан је број инвестиција у том олимпијском центру, и сигуран сам да ће, уз Копаоник, Јахорина бити највећа атракција за зимске спортове у овом делу Европе, али и у летњем периоду као место за одмор. На табли на Градској кући у Новом Саду са именима градова побратима, односно градова пријатеља, уписани су и Источно Сарајево и Бањалука. Поносан сам што тако блиске односе негујемо са два града из Републике Српске – нагласио је градоначелник Вучевић.

Како су се два градоначелника договорила, конкретни кораци у поспешивању сарадње везани су за 17. септембар када се обележава слава Источног Сарајева и када ће бити уприличено отварање позоришта.

- Замолићемо представнике АП Војводине и Српског народног позоришта да том приликом дођу у Источно Сарајево и поптишу споразум са нашим пријатељима – рекао је градоначелник Вучевић.

Такође, Вучевић и Ћосић сложили су се да у мају и јуну буду организовани сусрети туристичких организација два града како би договорили заједничке наступе на сајмовима, као и Развојне агенције Бачке и Развојне агенције Источног Сарајева.

Нови Сад, 27. април 2022. године