Čitaj mi

GRADONAČELNIК MILOŠ VUČEVIĆ POSETIO ISTOČNO SARAJEVO

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se sa gradonačelnikom Istočnog Sarajeva Ljubišom Ćosićem u Gradskoj kući u tom gradu. Oni su razgovarali o dosadašnjoj dobroj saradnji između dva bratska grada, kao i o konkretnim potezima da ta saradnja bude još plodotvornija.

- Zadivljen sam kako se razvija Istočno Sarajevo. Vidi se da je mnogo toga urađeno, da grad živi punim plućima, a energija gradonačelnika, njegovog tima i samih građana, garantuje još bolju budućnost. Od srca vam čestitam na svemu do sada ostvarenom u vitalnim oblastima. Bio sam i na Jahorini, fascinantan je broj investicija u tom olimpijskom centru, i siguran sam da će, uz Кopaonik, Jahorina biti najveća atrakcija za zimske sportove u ovom delu Evrope, ali i u letnjem periodu kao mesto za odmor. Na tabli na Gradskoj kući u Novom Sadu sa imenima gradova pobratima, odnosno gradova prijatelja, upisani su i Istočno Sarajevo i Banjaluka. Ponosan sam što tako bliske odnose negujemo sa dva grada iz Republike Srpske – naglasio je gradonačelnik Vučević.

Кako su se dva gradonačelnika dogovorila, konkretni koraci u pospešivanju saradnje vezani su za 17. septembar kada se obeležava slava Istočnog Sarajeva i kada će biti upriličeno otvaranje pozorišta.

- Zamolićemo predstavnike AP Vojvodine i Srpskog narodnog pozorišta da tom prilikom dođu u Istočno Sarajevo i poptišu sporazum sa našim prijateljima – rekao je gradonačelnik Vučević.

Takođe, Vučević i Ćosić složili su se da u maju i junu budu organizovani susreti turističkih organizacija dva grada kako bi dogovorili zajedničke nastupe na sajmovima, kao i Razvojne agencije Bačke i Razvojne agencije Istočnog Sarajeva.

Novi Sad, 27. april 2022. godine