Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК МИЛОШ ВУЧЕВИЋ НА ОБЕЛЕЖАВАЊУ ДАНА БАЊАЛУКЕ

Поводом обележавања Дана града Бањалуке и 77 годишњице од ослобођења Бањалуке од фашизма у Другом светском рату, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовао је полагању венаца и одавању почасти херојима на Тргу палих бораца.

- У име градова пријатеља, и у име Новог Сада, свим становницима Бањалуке и градоначелнику Станивуковићу, честитам рођендан града и 77 годишњицу од ослобођења, од победе истине, од победе над фашизмом. Поносан сам на наше пријатељство, а верујем да су Бањалучани поносни на своју славну историју. Деловањем морамо бити достојни наших предака, али и наше деце, и надам се да ћемо увек знати да чувамо слободу и мир. Данас се сећамо оних који су положили своје животе да бисмо ми данас на овом тргу слободно стајали и разговарали о томе како да сутра још боље живимо – истакао је Милош Вучевић.

Градоначелник Милош Вучевић присуствоваће и свечаном пријему делегација градова у ЈУ ''Бански двор'', а након тога Свечаној академији и концерту ''Рок симфоније''.

Обележавању Дана Бањалуке присуствују делегације бројних пријатељских градова из Србије, Хрватске, Северне Македоније, Црне Горе и Израела.

Нови Сад, 26. април 2022. године