Čitaj mi

GRADONAČELNIK MILOŠ VUČEVIĆ NA OBELEŽAVANјU DANA BANјALUKE

Povodom obeležavanja Dana grada Banjaluke i 77 godišnjice od oslobođenja Banjaluke od fašizma u Drugom svetskom ratu, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je polaganju venaca i odavanju počasti herojima na Trgu palih boraca.

- U ime gradova prijatelјa, i u ime Novog Sada, svim stanovnicima Banjaluke i gradonačelniku Stanivukoviću, čestitam rođendan grada i 77 godišnjicu od oslobođenja, od pobede istine, od pobede nad fašizmom. Ponosan sam na naše prijatelјstvo, a verujem da su Banjalučani ponosni na svoju slavnu istoriju. Delovanjem moramo biti dostojni naših predaka, ali i naše dece, i nadam se da ćemo uvek znati da čuvamo slobodu i mir. Danas se sećamo onih koji su položili svoje živote da bismo mi danas na ovom trgu slobodno stajali i razgovarali o tome kako da sutra još bolјe živimo – istakao je Miloš Vučević.

Gradonačelnik Miloš Vučević prisustvovaće i svečanom prijemu delegacija gradova u JU ''Banski dvor'', a nakon toga Svečanoj akademiji i koncertu ''Rok simfonije''.

Obeležavanju Dana Banjaluke prisustvuju delegacije brojnih prijatelјskih gradova iz Srbije, Hrvatske, Severne Makedonije, Crne Gore i Izraela.

Novi Sad, 26. april 2022. godine