Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ЂУРИЋ: РАДОВИ НА КРУЖНОЈ РАСКРСНИЦИ БИЋЕ ГОТОВИ ДВА И ПО МЕСЕЦА ПРЕ РОКА

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић и председник Владе АП Војводине Игор Мировић обишли су радове на изградњи кружне раскрснице, на локалитету Булевар цара Лазара и Фрушкогорске, који су у својој завршној фази.

- Радови на изградњи кружне раскрснице на локалитету Булевар цара Лазара и Фрушкогорске улице са пратећом инфраструктуром су у својој завршној фази. Укупна уговорена вредност износи 343,3 милиона динара, а пројекат радимо заједничким снагама са Владом АП Војводине, која је обезбедила износ од 150 милиона динара, на чему им дугујем захвалност,  изјавио је градоначелник Ђурић. Изузетно ми је драго што могу да обрадујем Новосађане и најавим да ће радови бити окончани чак два и по месеца пре уговореног рока, до краја јуна, како ме је Извођач радова обавестио, додао је.

- Оно што сви Новосађани могу да виде јесте  да су радови у пуном јеку, а данас могу да их обрадујем вешћу да су радови при крају и да им се захвалим на исказаном стрпљењу и разумевању. Значајно је истаћи да и поред интензивних радова, саобраћај ни у једном тренутку није био обустављен. Што се тиче решавања паркирања у Фрушкогорској улици бр.2-4, желим да истакнем да  ће грађани овог дела Лимана добити нових 18 паркинг места, од којих је једно место обезбеђено за особе са инвалидитетом, а радови почињу у понедељак, 12. јуна и коштаће око 5 милиона динара, рекао је градоначелник.

Градоначелник је, поред тога, истакао да се заврштеком радова на овом локалитету стварају предуслови за велики пројекат асфалитања Булевара oслобођења, најфреквентнијег булевара у Граду.

Председник Владе АП Војводине је истакао да очекује да ће Скупштина Војводине до краја јуна подржати предлог ребаланса буџета за 2023. годину, чиме ће бити обезбеђена нова финансијска средства за поједине градске пројекте.

- Ми смо заједно са Градом реконструисали и рехабилитовали око 100 улица у Граду, а од 2016. године до данас из покрајинског буџета издвојено је чак 6 милијарди динара за градске пројекте, изјавио је предсеник владе АП Војводине Игор Мировић, те је овом приликом најавио изградњу новог парка код СПЕНС-а.

Нови Сад, 7. јун 2023. године