Čitaj mi

GRADONAČELNIK ĐURIĆ: RADOVI NA KRUŽNOJ RASKRSNICI BIĆE GOTOVI DVA I PO MESECA PRE ROKA

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i predsednik Vlade AP Vojvodine Igor Mirović obišli su radove na izgradnji kružne raskrsnice, na lokalitetu Bulevar cara Lazara i Fruškogorske, koji su u svojoj završnoj fazi.

- Radovi na izgradnji kružne raskrsnice na lokalitetu Bulevar cara Lazara i Fruškogorske ulice sa pratećom infrastrukturom su u svojoj završnoj fazi. Ukupna ugovorena vrednost iznosi 343,3 miliona dinara, a projekat radimo zajedničkim snagama sa Vladom AP Vojvodine, koja je obezbedila iznos od 150 miliona dinara, na čemu im dugujem zahvalnost,  izjavio je gradonačelnik Đurić. Izuzetno mi je drago što mogu da obradujem Novosađane i najavim da će radovi biti okončani čak dva i po meseca pre ugovorenog roka, do kraja juna, kako me je Izvođač radova obavestio, dodao je.

- Ono što svi Novosađani mogu da vide jeste  da su radovi u punom jeku, a danas mogu da ih obradujem vešću da su radovi pri kraju i da im se zahvalim na iskazanom strplјenju i razumevanju. Značajno je istaći da i pored intenzivnih radova, saobraćaj ni u jednom trenutku nije bio obustavlјen. Što se tiče rešavanja parkiranja u Fruškogorskoj ulici br.2-4, želim da istaknem da  će građani ovog dela Limana dobiti novih 18 parking mesta, od kojih je jedno mesto obezbeđeno za osobe sa invaliditetom, a radovi počinju u ponedelјak, 12. juna i koštaće oko 5 miliona dinara, rekao je gradonačelnik.

Gradonačelnik je, pored toga, istakao da se završtekom radova na ovom lokalitetu stvaraju preduslovi za veliki projekat asfalitanja Bulevara oslobođenja, najfrekventnijeg bulevara u Gradu.

Predsednik Vlade AP Vojvodine je istakao da očekuje da će Skupština Vojvodine do kraja juna podržati predlog rebalansa budžeta za 2023. godinu, čime će biti obezbeđena nova finansijska sredstva za pojedine gradske projekte.

- Mi smo zajedno sa Gradom rekonstruisali i rehabilitovali oko 100 ulica u Gradu, a od 2016. godine do danas iz pokrajinskog budžeta izdvojeno je čak 6 milijardi dinara za gradske projekte, izjavio je predsenik vlade AP Vojvodine Igor Mirović, te je ovom prilikom najavio izgradnju novog parka kod SPENS-a.

Novi Sad, 7. jun 2023. godine