Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ЂУРИЋ ПРИСУСТВОВАО ПРИЈЕМУ ПРВАКА У ОШ „ДЕСАНКА МАКСИМОВИЋ“ У ФУТОГУ

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић, заједно са директором школе Слободаном Егељом и Оливером Ћирковић, директорком Фондације Универекспорт присуствовао је пријему првака у Основној школи ,,Десанка Максимовић” у Футогу поводом почетка школске 2023/2024. године.

-Након незапамћеног невремена које је у два наврата погодило скоро све делове Новог Сада, на оба објекта Основне школе „Десанка Максимовић“ уништен је кров и мало ко је веровао да ћемо данас имати свечани пријем ђака првака. Захваљујем се извођачима радова, који су радили на санацији штете и Градској управи за образовање, која је пратила ток извођења радова, други део школе биће саниран за најдуже месец дана. Сва деца која иду у ову школу, њих око 700, сутра несметано крећу са школском годином – изјавио је градоначелник Милан Ђурић.

Градоначелник је истакао да је ово ђацима првацима један од најважнијих дана у животу, али и посебно важан дан за родитеље, да је поносан и да му је драго што је данас у прилици да их поздрави и да им се обрати. Као и претходних година, Град је обезбедио да уџбеници за 4.170 ђака првака на територији читавог Новог Сада буду бесплатни и да ће са том праксом наставити у наредним годима. Он се захвалио Фондацији Универекспорт која је и овде године ђацима првацима уручила поклон пакете.

-Свим просветним радницима, директорима, учитељима, наставницима и ђацима, желим успешан нови почетак школске године, а свим школама да имају успешне генерације, које ће даље развијати наш Град – додао је Ђурић.

Директорка Фондације Оливера Ћирковић нагласила је да та друштвено одговорна компанија на почетку школске године дарује им пригодне поклоне ђацима првацима и истакла да ће настојати да се ова акција настави и у наредним годинама.

Директор ОШ ,,Десанка Максимовић“ Слободан Егеља захвалио се свима који су учествовали у санацији школе и допринели да школска година крене на време, те је пожелео будућим ђацима пуно успеха.

Нови Сад, 31. август 2023. године