Čitaj mi

GRADONAČELNIK ĐURIĆ PRISUSTVOVAO PRIJEMU PRVAKA U OŠ „DESANKA MAKSIMOVIĆ“ U FUTOGU

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, zajedno sa direktorom škole Slobodanom Egeljom i Oliverom Ćirković, direktorkom Fondacije Univereksport prisustvovao je prijemu prvaka u Osnovnoj školi ,,Desanka Maksimović” u Futogu povodom početka školske 2023/2024. godine.

-Nakon nezapamćenog nevremena koje je u dva navrata pogodilo skoro sve delove Novog Sada, na oba objekta Osnovne škole „Desanka Maksimović“ uništen je krov i malo ko je verovao da ćemo danas imati svečani prijem đaka prvaka. Zahvaljujem se izvođačima radova, koji su radili na sanaciji štete i Gradskoj upravi za obrazovanje, koja je pratila tok izvođenja radova, drugi deo škole biće saniran za najduže mesec dana. Sva deca koja idu u ovu školu, njih oko 700, sutra nesmetano kreću sa školskom godinom – izjavio je gradonačelnik Milan Đurić.

Gradonačelnik je istakao da je ovo đacima prvacima jedan od najvažnijih dana u životu, ali i posebno važan dan za roditelje, da je ponosan i da mu je drago što je danas u prilici da ih pozdravi i da im se obrati. Kao i prethodnih godina, Grad je obezbedio da udžbenici za 4.170 đaka prvaka na teritoriji čitavog Novog Sada budu besplatni i da će sa tom praksom nastaviti u narednim godima. On se zahvalio Fondaciji Univereksport koja je i ovde godine đacima prvacima uručila poklon pakete.

-Svim prosvetnim radnicima, direktorima, učiteljima, nastavnicima i đacima, želim uspešan novi početak školske godine, a svim školama da imaju uspešne generacije, koje će dalje razvijati naš Grad – dodao je Đurić.

Direktorka Fondacije Olivera Ćirković naglasila je da ta društveno odgovorna kompanija na početku školske godine daruje im prigodne poklone đacima prvacima i istakla da će nastojati da se ova akcija nastavi i u narednim godinama.

Direktor OŠ ,,Desanka Maksimović“ Slobodan Egelja zahvalio se svima koji su učestvovali u sanaciji škole i doprineli da školska godina krene na vreme, te je poželeo budućim đacima puno uspeha.

Novi Sad, 31. avgust 2023. godine