Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ЂУРИЋ ПРИСУСТВОВАО ОТВАРАЊУ НОВЕ ЗГРАДЕ ПОЛИЦИЈСКЕ ИСПОСТАВЕ ,,СТАРИ ГРАД”

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић са министром унутрашњих послова Братиславом Гашићем и председником Покрајинске владе Игором Мировићем, присуствовао је отварању нове зграде Полицијске испоставе ,,Стари град”.

-Велико ми је задовољство што смо данас у присуству министра унутрашњих послова и председника Покрајинске владе, обишли завршени објекат Полицијске испоставе ,,Стари Град” у Радничкој улици. Драго ми је да смо успешно завршили радове на објекту који су започети фебруара 2022. године, чија је укупна вредност износила 142 милиона динара. Током 2023. године сређена је комунална и саобраћајна инфраструктура за шта смо издвојили преко 18 милиона динара, а објекат поседује и 36 паркинг места. Такође, додатних 7,5 милиона динара је инвестирано у опремање објекта намештајем – изјавио је градоначелник Ђурић.

Градоначелник је додао да ова инвестиција није само финансијска, већ и стратешка за безбедност и функционисање Новог Сада и Полицијске управе у Новом Саду, те да је то инвестиција у нашу безбедност, у ефикасност и оперативност наше полиције, као и да се у 2024. години планира реконструкција шалтер сале МУП-а на Булевару ослобођења у вредности од 40 милиона динара.

-Наставићемо заједно да сарађујемо са Министарством и Покрајинском владом у области уређења објеката полицијских станица на територији Града Новог Сада – изјавио је градоначелник Ђурић.

Министар полиције Братислав Гашић је истакао да је данашњим отварањем новог објекта, зграде Полицијске испоставе ,,Стари град” у Новом Саду, значајно доприноси ефикасности и квалитету рада полицијских службеника.

-Ова полицијска испостава покрива урбано језгро града, виталне објекте који се у њему налазе, а оно што је такође важно, на њеној територији одржава се највећи број манифестација и културних догађаја. Управо полицијски службеници ове испоставе су надлежни за обављање комплексних безбедносних послова и задатака. Све то даје додатни значај и смисао овом пројекту, који има за циљ да пружи што већу безбедност и сигурност грађана – додао је министар Гашић.

Председник покрајинске Владе Игор Мировић је истакао да ће Покрајинска влада наставити да подржава акцију обнове полицијских станица и реконструкцију свих објеката у којима живе и раде припадници полиције, и додао да су у току разговори са министром Гашићем и о реконструкцији зграде Полицијске управе у Новом Саду, једне од највећих полицијских управа, која покрива 12 општина и мора имати много боље услове за рад запослених.

Објекат нове зграде Полицијске испоставе ,,Стари град” има бруто површину од 929 м2, са многим функционалним просторијама које ће омогућити бољи и оптималнији рад полицији, брзе и ефикасне интервенције и повећану доступност грађанима.

Нови Сад, 25. септембар 2023. године