Čitaj mi

GRADONAČELNIK ĐURIĆ PRISUSTVOVAO OTVARANjU NOVE ZGRADE POLICIJSKE ISPOSTAVE ,,STARI GRAD”

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić sa ministrom unutrašnjih poslova Bratislavom Gašićem i predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem, prisustvovao je otvaranju nove zgrade Policijske ispostave ,,Stari grad”.

-Veliko mi je zadovoljstvo što smo danas u prisustvu ministra unutrašnjih poslova i predsednika Pokrajinske vlade, obišli završeni objekat Policijske ispostave ,,Stari Grad” u Radničkoj ulici. Drago mi je da smo uspešno završili radove na objektu koji su započeti februara 2022. godine, čija je ukupna vrednost iznosila 142 miliona dinara. Tokom 2023. godine sređena je komunalna i saobraćajna infrastruktura za šta smo izdvojili preko 18 miliona dinara, a objekat poseduje i 36 parking mesta. Takođe, dodatnih 7,5 miliona dinara je investirano u opremanje objekta nameštajem – izjavio je gradonačelnik Đurić.

Gradonačelnik je dodao da ova investicija nije samo finansijska, već i strateška za bezbednost i funkcionisanje Novog Sada i Policijske uprave u Novom Sadu, te da je to investicija u našu bezbednost, u efikasnost i operativnost naše policije, kao i da se u 2024. godini planira rekonstrukcija šalter sale MUP-a na Bulevaru oslobođenja u vrednosti od 40 miliona dinara.

-Nastavićemo zajedno da sarađujemo sa Ministarstvom i Pokrajinskom vladom u oblasti uređenja objekata policijskih stanica na teritoriji Grada Novog Sada – izjavio je gradonačelnik Đurić.

Ministar policije Bratislav Gašić je istakao da je današnjim otvaranjem novog objekta, zgrade Policijske ispostave ,,Stari grad” u Novom Sadu, značajno doprinosi efikasnosti i kvalitetu rada policijskih službenika.

-Ova policijska ispostava pokriva urbano jezgro grada, vitalne objekte koji se u njemu nalaze, a ono što je takođe važno, na njenoj teritoriji održava se najveći broj manifestacija i kulturnih događaja. Upravo policijski službenici ove ispostave su nadležni za obavljanje kompleksnih bezbednosnih poslova i zadataka. Sve to daje dodatni značaj i smisao ovom projektu, koji ima za cilj da pruži što veću bezbednost i sigurnost građana – dodao je ministar Gašić.

Predsednik pokrajinske Vlade Igor Mirović je istakao da će Pokrajinska vlada nastaviti da podržava akciju obnove policijskih stanica i rekonstrukciju svih objekata u kojima žive i rade pripadnici policije, i dodao da su u toku razgovori sa ministrom Gašićem i o rekonstrukciji zgrade Policijske uprave u Novom Sadu, jedne od najvećih policijskih uprava, koja pokriva 12 opština i mora imati mnogo bolje uslove za rad zaposlenih.

Objekat nove zgrade Policijske ispostave ,,Stari grad” ima bruto površinu od 929 m2, sa mnogim funkcionalnim prostorijama koje će omogućiti bolji i optimalniji rad policiji, brze i efikasne intervencije i povećanu dostupnost građanima.

Novi Sad, 25. septembar 2023. godine