Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ЂУРИЋ ПОСЕТИО НОВИ ВРТИЋ НА САЈЛОВУ

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић посетио је новоизграђени објекат Предшколске установе „Радосно детињство“ на Сајлову, који се налази у Улици Драгомира Бојанића Гидре бб. Вртић назван „Плава звезда“ укупне је површине 1766 м2, а у њега је уписано 213 деце, распоређених у 11 васпитних група, док је у вртићу запослено тридесеторо нових људи.

- Посебна је радост када отварамо нови објекат Предшколске установе, јер то значи да се деца рађају у Новом Саду, односно да многе породице наш град препознају као свој дом и досељавају се. Није само фраза да на младима свет остаје, и ми то доказујемо делима. На Сајлову је изграђен нови вртић „Плава звезда“ укупне површине 1766 м2 у који је уписано 213 деце. Град је у изградњу уложио близу 230 милиона динара, а у опремање 14 милиона динара, од којих је шест милиона обезбедила Фондација „Новак Ђоковић“ на чему смо неизмерно захвални. За десет година изградили смо пет нових објеката Предшколске установе, а у 11 смо проширили капацитете. Када следеће године буду завршени вртићи у насељу Адице и у Улици Мише Димитријевића, листа чекања би требала да се сведе на минимум - рекао је градоначелник Милан Ђурић и додао - Наша политика је базирана на равномерном развоју града, а то доказујемо и чињеницом да смо у протеклих десет година у Сајлово уложили преко 863 милиона динара и то у изградњу канализационе мреже, јавног осветљења, дечјих игралишта, у партерно уређење насеља и у уређење саобраћајних површина. У овој години, у току је реализација инвестиција вредних око 346 милиона динара, а једна од значајнијих је инфрастрктурно опремање Градског гробља и ту су радови у завршној фази.

Обиласку су присуствовали и представници Фондације „Новак Ђоковић“ који су захвалили на сарадњи Граду Новом Саду и истакли да су они учествовали у опремању девет радних соба у вртићу „Плава звезда“ и да су средства прикупљена глобалним активностима Фондације, којој је циљ добробит деце.

Град Нови Сад је омогућио бесплатан боравак у вртићима Предшколске установе за преко 17000 деце, и субвенционише боравак деце у приватним вртићима, за шта је у 2022. години издвојено око 351 милион динара, а повећан је опсег са 3400 малишана на 3700. Тим потезом, постигнуто је да се број приватних вртића у Новом Саду повећа дупло - са 21 на 43.

Нови Сад, 4. новембар 2022. године