Čitaj mi

GRADONAČELNIK ĐURIĆ POSETIO NOVI VRTIĆ NA SAJLOVU

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić posetio je novoizgrađeni objekat Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“ na Sajlovu, koji se nalazi u Ulici Dragomira Bojanića Gidre bb. Vrtić nazvan „Plava zvezda“ ukupne je površine 1766 m2, a u njega je upisano 213 dece, raspoređenih u 11 vaspitnih grupa, dok je u vrtiću zaposleno tridesetoro novih lјudi.

- Posebna je radost kada otvaramo novi objekat Predškolske ustanove, jer to znači da se deca rađaju u Novom Sadu, odnosno da mnoge porodice naš grad prepoznaju kao svoj dom i doselјavaju se. Nije samo fraza da na mladima svet ostaje, i mi to dokazujemo delima. Na Sajlovu je izgrađen novi vrtić „Plava zvezda“ ukupne površine 1766 m2 u koji je upisano 213 dece. Grad je u izgradnju uložio blizu 230 miliona dinara, a u opremanje 14 miliona dinara, od kojih je šest miliona obezbedila Fondacija „Novak Đoković“ na čemu smo neizmerno zahvalni. Za deset godina izgradili smo pet novih objekata Predškolske ustanove, a u 11 smo proširili kapacitete. Kada sledeće godine budu završeni vrtići u naselјu Adice i u Ulici Miše Dimitrijevića, lista čekanja bi trebala da se svede na minimum - rekao je gradonačelnik Milan Đurić i dodao - Naša politika je bazirana na ravnomernom razvoju grada, a to dokazujemo i činjenicom da smo u proteklih deset godina u Sajlovo uložili preko 863 miliona dinara i to u izgradnju kanalizacione mreže, javnog osvetlјenja, dečjih igrališta, u parterno uređenje naselјa i u uređenje saobraćajnih površina. U ovoj godini, u toku je realizacija investicija vrednih oko 346 miliona dinara, a jedna od značajnijih je infrastrkturno opremanje Gradskog groblјa i tu su radovi u završnoj fazi.

Obilasku su prisustvovali i predstavnici Fondacije „Novak Đoković“ koji su zahvalili na saradnji Gradu Novom Sadu i istakli da su oni učestvovali u opremanju devet radnih soba u vrtiću „Plava zvezda“ i da su sredstva prikuplјena globalnim aktivnostima Fondacije, kojoj je cilј dobrobit dece.

Grad Novi Sad je omogućio besplatan boravak u vrtićima Predškolske ustanove za preko 17000 dece, i subvencioniše boravak dece u privatnim vrtićima, za šta je u 2022. godini izdvojeno oko 351 milion dinara, a povećan je opseg sa 3400 mališana na 3700. Tim potezom, postignuto je da se broj privatnih vrtića u Novom Sadu poveća duplo - sa 21 na 43.

Novi Sad, 4. novembar 2022. godine