Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ЂУРИЋ ОБИШАО РАДОВЕ НА ОБНАВЉАЊУ КОЛОВОЗНЕ КОНСТРУКЦИЈЕ У НАСЕЉУ БОЦКЕ И БУЛЕВАРУ ОСЛОБОЂЕЊА

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић и председник Владе АП Војводине Игор Мировић обишли су данас радове на обнављању коловозне конструкције у насељу Боцке, као и завршне радове на Булевару ослобођења, који ће данас након 14 часова пуштен за саобраћај.

- Обишли смо насеље Боцке у ком се изводе радови на асфалтирању улица чији завршетак очекујемо у новембру. У овој фази обухваћено је 17 улица са краковима у којима је завршена изградња водовода и канализације. Ребалансом буџета обезбедили смо 38 милиона динара за реализацију треће фазе изградње водоводне и канализационе мреже у овом насељу, чиме ће насеље бити покривено у целости водоводом и канализацијом. За асфалтирање ових улица, у сарадњи са Покрајинском владом, обезбедили смо 100 милиона динара – изјавио је градоначелник Милан Ђурић.

Градоначелник Ђурић је истакао да је са завршеним радовима обнављања коловозне конструкције на Булевару ослобођења за два месеца колико су радови трајали, завршен велики и историјски посао. Од 1962. године када је Булевар почео да се гради, са изградњом Железничке станице, на њему није било значајнијих радова, те да је он данас након више од педесет година реконструисан, а вредност инвестиције износи 550 милиона динара. Градоначелник је потом најавио да ће радови на реконструкцији инфраструктуре на  раскрсницама које нису обухваћене овим радовима (Булевар краља Петра I, Футошка улица, Максима Горког, Булевар цара Лазара, Народног фронта), почети 2024. године кроз пројекат ,,Чиста Србија”, када ће бити урађено асфалтирање самих раскрсница, како исти радови не би били извођени два пута.

-У овој години, заједно са средствима која је обезбедила Влада АПВ, на име путне привреде обезбеђено је укупно 3 милијарде 153 милиона динара. Рекордан износ и рекордан обим посла који ће се урадити. Захваљујући Министарству инфраструктуре, грађевинарства и саобраћаја, опредељеним средствима у висини од око 200 милиона динара, завршени су радови у Венизелисовој улици, а тренутно су у току обимни радови на реконструкцији Булевара кнеза Милоша. У наредним данима почињемо и реконструкцију Темеринског пута, а ускоро нас очекује и почетак радова на веома оштећеној саобраћајници Руменачког пута – изјавио је Ђурић.

Градоначелник се захвалио грађанима који су били стрпљиви током извођења радова који су због изузетног значаја и фреквентности ове саобраћајнице реализовани у летњем периоду, у време годишњих одмора, када је заступљен мањи интензитет саобраћаја, али и извођачу радова и радницима који су изводили радове на високим температурама, како би се они завршили у што краћем року и успоставило редовно одвијање саобраћаја.

- Покрајинска влада за потребе реконструкције и рехабилитације новосадских улица издвојила је, у три наврата, укупно 2,3 милијарде динара. Заједно са средствима Града и Владе Републике Србије, покренули смо једну велику акцију где ће више од сто улица бити рехабилитовано и реконструисано - изјавио је председник Владе АП Војводине Игор Мировић.

Тренутно се у Новом Саду изводе радови и на другим саобраћајницама у улици Жарка Зрењанина, Стражиловској, у више улица на Клиси и на Видовданском насељу.

Нови Сад, 26. август 2023. године