Čitaj mi

GRADONAČELNIK ĐURIĆ OBIŠAO RADOVE NA OBNAVLjANjU KOLOVOZNE KONSTRUKCIJE U NASELjU BOCKE I BULEVARU OSLOBOĐENjA

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i predsednik Vlade AP Vojvodine Igor Mirović obišli su danas radove na obnavljanju kolovozne konstrukcije u naselju Bocke, kao i završne radove na Bulevaru oslobođenja, koji će danas nakon 14 časova pušten za saobraćaj.

- Obišli smo naselje Bocke u kom se izvode radovi na asfaltiranju ulica čiji završetak očekujemo u novembru. U ovoj fazi obuhvaćeno je 17 ulica sa krakovima u kojima je završena izgradnja vodovoda i kanalizacije. Rebalansom budžeta obezbedili smo 38 miliona dinara za realizaciju treće faze izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže u ovom naselju, čime će naselje biti pokriveno u celosti vodovodom i kanalizacijom. Za asfaltiranje ovih ulica, u saradnji sa Pokrajinskom vladom, obezbedili smo 100 miliona dinara – izjavio je gradonačelnik Milan Đurić.

Gradonačelnik Đurić je istakao da je sa završenim radovima obnavljanja kolovozne konstrukcije na Bulevaru oslobođenja za dva meseca koliko su radovi trajali, završen veliki i istorijski posao. Od 1962. godine kada je Bulevar počeo da se gradi, sa izgradnjom Železničke stanice, na njemu nije bilo značajnijih radova, te da je on danas nakon više od pedeset godina rekonstruisan, a vrednost investicije iznosi 550 miliona dinara. Gradonačelnik je potom najavio da će radovi na rekonstrukciji infrastrukture na  raskrsnicama koje nisu obuhvaćene ovim radovima (Bulevar kralja Petra I, Futoška ulica, Maksima Gorkog, Bulevar cara Lazara, Narodnog fronta), početi 2024. godine kroz projekat ,,Čista Srbija”, kada će biti urađeno asfaltiranje samih raskrsnica, kako isti radovi ne bi bili izvođeni dva puta.

-U ovoj godini, zajedno sa sredstvima koja je obezbedila Vlada APV, na ime putne privrede obezbeđeno je ukupno 3 milijarde 153 miliona dinara. Rekordan iznos i rekordan obim posla koji će se uraditi. Zahvaljujući Ministarstvu infrastrukture, građevinarstva i saobraćaja, opredeljenim sredstvima u visini od oko 200 miliona dinara, završeni su radovi u Venizelisovoj ulici, a trenutno su u toku obimni radovi na rekonstrukciji Bulevara kneza Miloša. U narednim danima počinjemo i rekonstrukciju Temerinskog puta, a uskoro nas očekuje i početak radova na veoma oštećenoj saobraćajnici Rumenačkog puta – izjavio je Đurić.

Gradonačelnik se zahvalio građanima koji su bili strpljivi tokom izvođenja radova koji su zbog izuzetnog značaja i frekventnosti ove saobraćajnice realizovani u letnjem periodu, u vreme godišnjih odmora, kada je zastupljen manji intenzitet saobraćaja, ali i izvođaču radova i radnicima koji su izvodili radove na visokim temperaturama, kako bi se oni završili u što kraćem roku i uspostavilo redovno odvijanje saobraćaja.

- Pokrajinska vlada za potrebe rekonstrukcije i rehabilitacije novosadskih ulica izdvojila je, u tri navrata, ukupno 2,3 milijarde dinara. Zajedno sa sredstvima Grada i Vlade Republike Srbije, pokrenuli smo jednu veliku akciju gde će više od sto ulica biti rehabilitovano i rekonstruisano - izjavio je predsednik Vlade AP Vojvodine Igor Mirović.

Trenutno se u Novom Sadu izvode radovi i na drugim saobraćajnicama u ulici Žarka Zrenjanina, Stražilovskoj, u više ulica na Klisi i na Vidovdanskom naselju.

Novi Sad, 26. avgust 2023. godine