Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ЂУРИЋ ДАРОВАО ПРВО НОВОСАЂАНЧЕ У 2024. ГОДИНИ

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић посетио је породилиште Бетанија и однео поклон за бебу која се прва родила у 2024. години, а чија мајка има пребивалиште на територији Града Новог Сада. Град Нови Сад је, као и прошле године, за прворођену новосадску бебу обезбедио 300 000 динара, а за сву децу, са територије Града, која се роде 1. јануара, по 200 000 динара.

- Честитам породици Maрић на принови, на сину Милану који се родио 1. јануара у 2.27 часова и желим им много здравља и среће. Жеља нам је да у нашем граду и земљи буде што више беба у 2024. години. Спектар погодности за породице које добију принову, а које наш Град пружа је заиста велики и набројаћу само неке од њих. Град Нови Сад је у 2023. години обезбедио право на новчану помоћ за прво дете у износу од 50 хиљада динара, право на новчану помоћ за тројке 200 хиљада динара, право на новогодишњу новчану помоћ за дете рођено 1. јануара нове године-у износу од по 200 хиљада динара, право на новогодишњи поклон, који данас уручујемо, а које остварује мајка са пребивалиштем у Новом Саду, за прво дете рођено у Бетанији 1. јануара нове године-300 хиљада динара и право на новчани поклон поводом Дана Града, када сваког 1. фебруара обрадујемо све бебе из Новог Сада рођене тог дана са по 300 хиљада динара. Задатак нас који доносимо и спроводимо одлуке, јесте да наставимо са свим активностима које смо реализовали до сада на том пољу и да исте надограђујемо. Ту не мислим само на наставак традиције да поклоном обрадујемо породиље, већ мислим на свеукупне услове за даље одрастање њихове деце. Настављамо да радимо пуном паром у новој години и да померамо ствари на боље - рекао је градоначелник Ђурић.

Директорка Клиничког центра Војводине др Едита Стокић, заједно са замеником управника Клинике за гинекологију и акушерство др Милошем Пантелићем, придружила се честиткама мајци прве бебе рођене у Новом Саду и истакла да овај вид подршке Града веома значи породицама.

- Мајка прве бебе Кристина, родила је малог Милана природним путем, и то је друго дете у породици Марић. Током 2023. године у овој установи је рођено 6532 бебе, од тога је било 157 близаначких трудноћа, три пута су рођене тројке и једном четворке - рекла је др Едита Стокић честитавши свима празнике у име Клиничког центра Војводине.

Нови Сад, 1. јануар 2024. године