Čitaj mi

GRADONAČELNIК ĐURIĆ DAROVAO PRVO NOVOSAĐANČE U 2024. GODINI

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić posetio je porodilište Betanija i odneo poklon za bebu koja se prva rodila u 2024. godini, a čija majka ima prebivalište na teritoriji Grada Novog Sada. Grad Novi Sad je, kao i prošle godine, za prvorođenu novosadsku bebu obezbedio 300 000 dinara, a za svu decu, sa teritorije Grada, koja se rode 1. januara, po 200 000 dinara.

- Čestitam porodici Marić na prinovi, na sinu Milanu koji se rodio 1. januara u 2.27 časova i želim im mnogo zdravlja i sreće. Želja nam je da u našem gradu i zemlji bude što više beba u 2024. godini. Spektar pogodnosti za porodice koje dobiju prinovu, a koje naš Grad pruža je zaista veliki i nabrojaću samo neke od njih. Grad Novi Sad je u 2023. godini obezbedio pravo na novčanu pomoć za prvo dete u iznosu od 50 hiljada dinara, pravo na novčanu pomoć za trojke 200 hiljada dinara, pravo na novogodišnju novčanu pomoć za dete rođeno 1. januara nove godine-u iznosu od po 200 hiljada dinara, pravo na novogodišnji poklon, koji danas uručujemo, a koje ostvaruje majka sa prebivalištem u Novom Sadu, za prvo dete rođeno u Betaniji 1. januara nove godine-300 hiljada dinara i pravo na novčani poklon povodom Dana Grada, kada svakog 1. februara obradujemo sve bebe iz Novog Sada rođene tog dana sa po 300 hiljada dinara. Zadatak nas koji donosimo i sprovodimo odluke, jeste da nastavimo sa svim aktivnostima koje smo realizovali do sada na tom polju i da iste nadograđujemo. Tu ne mislim samo na nastavak tradicije da poklonom obradujemo porodilje, već mislim na sveukupne uslove za dalje odrastanje njihove dece. Nastavljamo da radimo punom parom u novoj godini i da pomeramo stvari na bolje - rekao je gradonačelnik Đurić.

Direktorka Кliničkog centra Vojvodine dr Edita Stokić, zajedno sa zamenikom upravnika Кlinike za ginekologiju i akušerstvo dr Milošem Pantelićem, pridružila se čestitkama majci prve bebe rođene u Novom Sadu i istakla da ovaj vid podrške Grada veoma znači porodicama.

- Majka prve bebe Кristina, rodila je malog Milana prirodnim putem, i to je drugo dete u porodici Marić. Tokom 2023. godine u ovoj ustanovi je rođeno 6532 bebe, od toga je bilo 157 blizanačkih trudnoća, tri puta su rođene trojke i jednom četvorke - rekla je dr Edita Stokić čestitavši svima praznike u ime Кliničkog centra Vojvodine.

Novi Sad, 1. januar 2024. godine