Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ДЕЦИ ПОДЕЛИО НОВОГОДИШЊЕ ПАКЕТИЋЕ ПОДРШКЕ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић уручио је пакетиће подршке деци из Сигурне дечје куће, из Дневног боравка и Сигурне женске куће. У пакетићима се налазила нова гардероба и обућа, а њихову набавку финансирао је Град Нови Сад путем Центра за социјални рад.

- Данас смо лепим поводом у Сигурној дечјој кући, а то је на радост малишана, подела пакетића њеним штићеницима, као и деци из Дневног боравка и Сигурне женске куће. Овај чин је још један вид солидарности заједнице према људима којима је то потребно. Надам се да ће што мање људи и деце имати потребу за том врстом збрињавања које пружа Центар за социјални рад, али реалност је таква да нас, на велику жалост, ти догађаји прате. Када је тешко, онда је на нама свима да будемо одговорни и солидарни и да онима којима је то потребно пружимо ефикасну и адекватну помоћ. Зато сам захвалан свим запосленима у Центру за социјални рад на њиховом ангажману. Та институција је у 2015. години имала одличне резултате у раду, а овде смо како бисмо их охрабрили да тако и још боље наставе у 2016. години. Као градоначелник сам задовољан и посебно поносан на запослене који су заслужни за одлично функционисање Сигурне женске куће, Сигурне дечје куће, Дневног боравка, Свратишта за децу улице и Прихватилишта за бескућнике, који на најквалитетнији начин људима и деци који се нађу у тешким животним ситуацијама обезбеђују помоћ - рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Директор Центра за социјални рад Ненад Драшковић рекао је да се данас деле пакетићи подршке најмлађим корисницима, у виду нових јакни, патика и ципела који ће им у овом тренутку, због временских прилика, сигурно изузетно користити.

- Новосађани већ годинама представљају једну од најодговорнијих локалних заједница кад је у питању социјална брига. Изузетно је важно што је у овим комплексним и тешким временима подршка грађана, градоначелника и градске администрације и даље на највишем нивоу, а ми са поносом можемо да кажемо да из дана у дан унапређујемо ниво пружања социјалне заштите - рекао је директор Ненад Драшковић.

Пакетићи подршке обезбеђени су за децу која бораве у Сигурној дечјој кући у којој се тренутно налази девет корисника, затим за 35 корисника Дневног боравка и за деветоро деце која са својим мајкама бораве у Сигурној женској кући.

Нови Сад, 5. јануар 2016. године