Čitaj mi

GRADONAČELNIK DECI PODELIO NOVOGODIŠNJE PAKETIĆE PODRŠKE

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević uručio je paketiće podrške deci iz Sigurne dečje kuće, iz Dnevnog boravka i Sigurne ženske kuće. U paketićima se nalazila nova garderoba i obuća, a njihovu nabavku finansirao je Grad Novi Sad putem Centra za socijalni rad.

- Danas smo lepim povodom u Sigurnoj dečjoj kući, a to je na radost mališana, podela paketića njenim štićenicima, kao i deci iz Dnevnog boravka i Sigurne ženske kuće. Ovaj čin je još jedan vid solidarnosti zajednice prema ljudima kojima je to potrebno. Nadam se da će što manje ljudi i dece imati potrebu za tom vrstom zbrinjavanja koje pruža Centar za socijalni rad, ali realnost je takva da nas, na veliku žalost, ti događaji prate. Kada je teško, onda je na nama svima da budemo odgovorni i solidarni i da onima kojima je to potrebno pružimo efikasnu i adekvatnu pomoć. Zato sam zahvalan svim zaposlenima u Centru za socijalni rad na njihovom angažmanu. Ta institucija je u 2015. godini imala odlične rezultate u radu, a ovde smo kako bismo ih ohrabrili da tako i još bolje nastave u 2016. godini. Kao gradonačelnik sam zadovoljan i posebno ponosan na zaposlene koji su zaslužni za odlično funkcionisanje Sigurne ženske kuće, Sigurne dečje kuće, Dnevnog boravka, Svratišta za decu ulice i Prihvatilišta za beskućnike, koji na najkvalitetniji način ljudima i deci koji se nađu u teškim životnim situacijama obezbeđuju pomoć - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Direktor Centra za socijalni rad Nenad Drašković rekao je da se danas dele paketići podrške najmlađim korisnicima, u vidu novih jakni, patika i cipela koji će im u ovom trenutku, zbog vremenskih prilika, sigurno izuzetno koristiti.

- Novosađani već godinama predstavljaju jednu od najodgovornijih lokalnih zajednica kad je u pitanju socijalna briga. Izuzetno je važno što je u ovim kompleksnim i teškim vremenima podrška građana, gradonačelnika i gradske administracije i dalje na najvišem nivou, a mi sa ponosom možemo da kažemo da iz dana u dan unapređujemo nivo pružanja socijalne zaštite - rekao je direktor Nenad Drašković.

Paketići podrške obezbeđeni su za decu koja borave u Sigurnoj dečjoj kući u kojoj se trenutno nalazi devet korisnika, zatim za 35 korisnika Dnevnog boravka i za devetoro dece koja sa svojim majkama borave u Sigurnoj ženskoj kući.

Novi Sad, 5. januar 2016. godine