Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИЦИ НОВОГ САДА И УЛМА РАЗГОВАРАЛИ О ДАЉОЈ САРАДЊИ

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић састао се у Градској кући са градоначелником Улма Гунтером Цишом поводом његове посете Граду Новом Саду. Они су разговарали о досадашњим заједничким активностима и договарали будућу сарадњу, указавши на важност умрежавања градова Дунавског региона.

Саговорници су се осврнули и на резултате Града Новог Сада у току 2022. године када је Нови Сад био Европска престоница културе, а градоначелник Ђурић је нагласио да област културе у „Српској Атини“ никада није била квалитетнија и прогресивнија, као и да се лествица дигнута током године титуле, не спушта, већ само подиже.

Том приликом, градоначелник Циш је истакао да је један од разлога његове посете Новом Саду и уручење донације, односно ватрогасног возила за Добровољно ватрогасно друштво Нови Сад. Градоначелник Ђурић се захвалио на искреном пријатељству и донацији Града Улма, која ће много допринети још ефикаснијем раду новосадских ватрогасаца.

Они су разговарали и о нераскидивој вези Новог Сада и Улма, која се тиче Алберта Ајнштајна и Милеве Марић, као и о изградњи Ајнштајновог музеја у Улму чије отварање је планирано током 2024. године. Градоначелник Ђурић му је предочио велики успех мултимедијалне изложбе „Милева - ми смо стена“ која је део програма Европске престонице културе и позвао га да исту посети у Музеју града на Тврђави.

Нови Сад, 8. март 2023. године