Čitaj mi

GRADONAČELNICI NOVOG SADA I ULMA RAZGOVARALI O DALjOJ SARADNјI

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić sastao se u Gradskoj kući sa gradonačelnikom Ulma Gunterom Cišom povodom njegove posete Gradu Novom Sadu. Oni su razgovarali o dosadašnjim zajedničkim aktivnostima i dogovarali buduću saradnju, ukazavši na važnost umrežavanja gradova Dunavskog regiona.

Sagovornici su se osvrnuli i na rezultate Grada Novog Sada u toku 2022. godine kada je Novi Sad bio Evropska prestonica kulture, a gradonačelnik Đurić je naglasio da oblast kulture u „Srpskoj Atini“ nikada nije bila kvalitetnija i progresivnija, kao i da se lestvica dignuta tokom godine titule, ne spušta, već samo podiže.

Tom prilikom, gradonačelnik Ciš je istakao da je jedan od razloga njegove posete Novom Sadu i uručenje donacije, odnosno vatrogasnog vozila za Dobrovolјno vatrogasno društvo Novi Sad. Gradonačelnik Đurić se zahvalio na iskrenom prijatelјstvu i donaciji Grada Ulma, koja će mnogo doprineti još efikasnijem radu novosadskih vatrogasaca.

Oni su razgovarali i o neraskidivoj vezi Novog Sada i Ulma, koja se tiče Alberta Ajnštajna i Mileve Marić, kao i o izgradnji Ajnštajnovog muzeja u Ulmu čije otvaranje je planirano tokom 2024. godine. Gradonačelnik Đurić mu je predočio veliki uspeh multimedijalne izložbe „Mileva - mi smo stena“ koja je deo programa Evropske prestonice kulture i pozvao ga da istu poseti u Muzeju grada na Tvrđavi.

Novi Sad, 8. mart 2023. godine