Читај ми

ГРАД УСТУПИО ПОКРЕТНУ ОПРЕМУ ПУ НОВИ САД

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић и потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова, Ивица Дачић потписли су Уговор о уступању права на коришћење покретне опреме Министарству унутрашњих послова – Полицијској управи Нови Сад, ради побољшања услова рада полиције на територији града, а у циљу побољшања безбедности људи и имовине.

Након потписивања уговора, уследио је обилазак изложене опреме, као и промотивна вожња мотоцикала и скутера испред Градске куће на Тргу слободе.

- Нови Сад ће и сваке наредне године додељивати ПУ Нови Сад неопходну опрему, јер планирамо да постанемо препознатљиви као лидери у области безбедности у целој Србији. Увешћемо и систем оптичког надзора постављањем камера по целом граду, а све у циљу подизања нивоа безбедности грађана. На улицама Новог Сада ће се осетити велика промена, јер ће ова донација омогућити фреквентније и ефективније патролирање наше полиције на новопристиглим превозним средствима.- истакао је градоначелник Павличић.

Вредност инвестиције износи укупно 20 милиона динара, а за Полицијску управу набављено је 6 бициклова са мотором-скутера, 40 штампача, пројектор и пројекционо платно, фотокопир апарат, 14 дигиталних видео камера и фотоапарата, 2 мотоцикла, 14 скутера, 11 штампача, 70 радних станица, 3 графичке радне станице, 8 скенера и 5 преносних рачунара.

-Поздрављам потез Града Новог Сада који је покренуо иницијативу и реализовао акцију набавке неопходне опреме за Полицијску управу. Овај догађај треба да представља пример другим општинама како да се залажу за прогрес својих полицијских управа, јер безбедност нема цену! – истакао је потпредседник Владе Дачић.

Овом догађају присуствовали су и председник Скупштине града Новог Сада Александар Јовановић, начелник ПУ Нови Сад Миладин Кострешевић и директор Полиције, Милорад Вељовић.

Нови Сад, 9. јул 2009. године
Одељење за односе с јавношћу