Čitaj mi

GRAD USTUPIO POKRETNU OPREMU PU NOVI SAD

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić i potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova, Ivica Dačić potpisli su Ugovor o ustupanju prava na korišćenje pokretne opreme Ministarstvu unutrašnjih poslova – Policijskoj upravi Novi Sad, radi poboljšanja uslova rada policije na teritoriji grada, a u cilju poboljšanja bezbednosti ljudi i imovine.

Nakon potpisivanja ugovora, usledio je obilazak izložene opreme, kao i promotivna vožnja motocikala i skutera ispred Gradske kuće na Trgu slobode.

- Novi Sad će i svake naredne godine dodeljivati PU Novi Sad neophodnu opremu, jer planiramo da postanemo prepoznatljivi kao lideri u oblasti bezbednosti u celoj Srbiji. Uvešćemo i sistem optičkog nadzora postavljanjem kamera po celom gradu, a sve u cilju podizanja nivoa bezbednosti građana. Na ulicama Novog Sada će se osetiti velika promena, jer će ova donacija omogućiti frekventnije i efektivnije patroliranje naše policije na novopristiglim prevoznim sredstvima.- istakao je gradonačelnik Pavličić.

Vrednost investicije iznosi ukupno 20 miliona dinara, a za Policijsku upravu nabavljeno je 6 biciklova sa motorom-skutera, 40 štampača, projektor i projekciono platno, fotokopir aparat, 14 digitalnih video kamera i fotoaparata, 2 motocikla, 14 skutera, 11 štampača, 70 radnih stanica, 3 grafičke radne stanice, 8 skenera i 5 prenosnih računara.

-Pozdravljam potez Grada Novog Sada koji je pokrenuo inicijativu i realizovao akciju nabavke neophodne opreme za Policijsku upravu. Ovaj događaj treba da predstavlja primer drugim opštinama kako da se zalažu za progres svojih policijskih uprava, jer bezbednost nema cenu! – istakao je potpredsednik Vlade Dačić.

Ovom događaju prisustvovali su i predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović, načelnik PU Novi Sad Miladin Kostrešević i direktor Policije, Milorad Veljović.

Novi Sad, 9. jul 2009. godine
Odeljenje za odnose s javnošću