Читај ми

ГРАД УНАПРЕЂУЈЕ БИЦИКЛИСТИЧКУ ИНФРАСТРУКТУРУ

Члан Градског већа за комуналне послове Владимир Стојковић, начелник Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције Дејан Мандић и директор ЈКП „Пут“ Душан Радојичић обишли су радове на реконструкцији бициклистичких стаза на углу улица Народног фронта и Фрушкогорске.

Како би саобраћајну инфраструктуру учинио што безбеднијом и функционалнијом, Град Нови Сад је уложио средства за уклањање недостатака на постојећим бициклистичким стазама, као што су високи ивичњаци на прелазима преко коловоза, оштећења у виду рупа, раскопаних површина, улегнућа и избочина на асфалту.

- Свесни чињенице да велики број Новосађана користи бицикл као превозно средство али и као омиљени вид рекреације, представници Града Новог Сада, односно Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције одржали су низ састанака са Новосадском бициклистичком иницијативом. Уважавајући њихове сугестије и имајући потпуно разумевање за проблеме са којима се сусрећу бициклисти започели смо обнову постојећих бициклистичких стаза. У Новом Саду, тренутно се мрежа бициклистичког саобраћаја распростире у дужини од преко 90 км, а у претходних неколико година изграђене су нове бициклистичке стазе на Булевару Европе, Сентандрејском путу, Булевару Јована Дучића, Булевару деспота Стефана, Улици Бате Бркића и 1300 каплара, као и 6,2 км бициклистичке стазе Нови Сад – Бегеч. Завршена је пројектна документација за реконструкцију 7 км бициклистичке стазе на Футошком путу и за то је прибављена грађевинска дозвола, а у договору са Новосадском бициклистичком иницијативом та реконструкција кренуће од Булевара патријарха Павла. Морам да напоменем да имамо одличну сарадњу са цивилним сектором и слушајући њихове потребе, али и интерес Града и Новосађана наставићемо да улажемо и даље у бициклистичку инфраструктуру у коју је током последњих година улагано више десетина милиона динара – рекао је Владимир Стојковић.

Тренутно се реконструишу бициклистичке стазе на раскрсници Булевара ослобођења и Улице краља Петра као и у Улици Народног фронта, а након тога биће поправљене и друге критичне деонице на Булевару ослобођења и на још неколико локација у граду где постоје оштећења која бициклистима ометају удобну и безбедну вожњу.

Нови Сад, 30. мај 2020. године