Čitaj mi

GRAD UNAPREĐUJE BICIКLISTIČКU INFRASTRUКTURU

Član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković, načelnik Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije Dejan Mandić i direktor JКP „Put“ Dušan Radojičić obišli su radove na rekonstrukciji biciklističkih staza na uglu ulica Narodnog fronta i Fruškogorske.

Кako bi saobraćajnu infrastrukturu učinio što bezbednijom i funkcionalnijom, Grad Novi Sad je uložio sredstva za uklanjanje nedostataka na postojećim biciklističkim stazama, kao što su visoki ivičnjaci na prelazima preko kolovoza, oštećenja u vidu rupa, raskopanih površina, ulegnuća i izbočina na asfaltu.

- Svesni činjenice da veliki broj Novosađana koristi bicikl kao prevozno sredstvo ali i kao omiljeni vid rekreacije, predstavnici Grada Novog Sada, odnosno Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije održali su niz sastanaka sa Novosadskom biciklističkom inicijativom. Uvažavajući njihove sugestije i imajući potpuno razumevanje za probleme sa kojima se susreću biciklisti započeli smo obnovu postojećih biciklističkih staza. U Novom Sadu, trenutno se mreža biciklističkog saobraćaja rasprostire u dužini od preko 90 km, a u prethodnih nekoliko godina izgrađene su nove biciklističke staze na Bulevaru Evrope, Sentandrejskom putu, Bulevaru Jovana Dučića, Bulevaru despota Stefana, Ulici Bate Brkića i 1300 kaplara, kao i 6,2 km biciklističke staze Novi Sad – Begeč. Završena je projektna dokumentacija za rekonstrukciju 7 km biciklističke staze na Futoškom putu i za to je pribavljena građevinska dozvola, a u dogovoru sa Novosadskom biciklističkom inicijativom ta rekonstrukcija krenuće od Bulevara patrijarha Pavla. Moram da napomenem da imamo odličnu saradnju sa civilnim sektorom i slušajući njihove potrebe, ali i interes Grada i Novosađana nastavićemo da ulažemo i dalje u biciklističku infrastrukturu u koju je tokom poslednjih godina ulagano više desetina miliona dinara – rekao je Vladimir Stojković.

Trenutno se rekonstruišu biciklističke staze na raskrsnici Bulevara oslobođenja i Ulice kralja Petra kao i u Ulici Narodnog fronta, a nakon toga biće popravljene i druge kritične deonice na Bulevaru oslobođenja i na još nekoliko lokacija u gradu gde postoje oštećenja koja biciklistima ometaju udobnu i bezbednu vožnju.

Novi Sad, 30. maj 2020. godine