Читај ми

ГРАД УЛАЖЕ У УСТАНОВЕ КУЛТУРЕ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић и члан Градског већа за културу мр Андреј Бурсаћ посетили су Позориште младих у којем су завршени радови на санацији Велике сале. У циљу побољшања услова за рад те установе санирани су дрвени под на Великој сцени, доводна електрична мрежа до мерне групе и главног разводног ормара, а успостављена је нова инсталисана снага у Великој сали, у којој је сређено и гледалиште.

- Позориште младих је веома битно за Нови Сад, а када је реч о санацији Велике сале најважније је да су решени проблеми са елeктричним инсталацијама, и да је безбедност на одговарајућем нивоу. Представе се већ одржавају и глумци су задовољни побољшаним условима за рад. До сада је у ове радове уложено 7 милиона динара, а у овој години остало нам је да урадимо централну климатизацију. Сређују се и Новосадско позориште и Српско народно позориште, тако да ћемо ове године имати заиста репрезентативно стање у овим установама – нагласио је градоначелник Павличић и додао да је за инвестиције установа културе ове године предвиђено 57 милиона динара.

Како каже директор Позоришта младих Зоран Ђерић једна од специфичности те установе је што свој рад прилагођава свим узрастима, а важи и за најстарије луткарско позориште на Балакану.

- Ускоро ћемо објавити монографију Позоришта младих и на тај начин представити значај овог позоришта, али и ове зграде за историју културе нашег града, и шире. Изузетно нам је важна финансијска подршка Града, због које ћемо моћи да обезбедимо услове да нам сезона траје дуже и да се одржи више представа – нагласио је Ђерић. Прошла сезона у Позоришту младих била је изузетно успешна, одиграно је преко 300 представа, а продато је више од 50 000 карата.

Нови Сад, 17. јануар 2012. године