Čitaj mi

GRAD ULAŽE U USTANOVE KULTURE

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić i član Gradskog veća za kulturu mr Andrej Bursać posetili su Pozorište mladih u kojem su završeni radovi na sanaciji Velike sale. U cilju poboljšanja uslova za rad te ustanove sanirani su drveni pod na Velikoj sceni, dovodna električna mreža do merne grupe i glavnog razvodnog ormara, a uspostavljena je nova instalisana snaga u Velikoj sali, u kojoj je sređeno i gledalište.

- Pozorište mladih je veoma bitno za Novi Sad, a kada je reč o sanaciji Velike sale najvažnije je da su rešeni problemi sa električnim instalacijama, i da je bezbednost na odgovarajućem nivou. Predstave se već održavaju i glumci su zadovoljni poboljšanim uslovima za rad. Do sada je u ove radove uloženo 7 miliona dinara, a u ovoj godini ostalo nam je da uradimo centralnu klimatizaciju. Sređuju se i Novosadsko pozorište i Srpsko narodno pozorište, tako da ćemo ove godine imati zaista reprezentativno stanje u ovim ustanovama – naglasio je gradonačelnik Pavličić i dodao da je za investicije ustanova kulture ove godine predviđeno 57 miliona dinara.

Kako kaže direktor Pozorišta mladih Zoran Đerić jedna od specifičnosti te ustanove je što svoj rad prilagođava svim uzrastima, a važi i za najstarije lutkarsko pozorište na Balakanu.

- Uskoro ćemo objaviti monografiju Pozorišta mladih i na taj način predstaviti značaj ovog pozorišta, ali i ove zgrade za istoriju kulture našeg grada, i šire. Izuzetno nam je važna finansijska podrška Grada, zbog koje ćemo moći da obezbedimo uslove da nam sezona traje duže i da se održi više predstava – naglasio je Đerić. Prošla sezona u Pozorištu mladih bila je izuzetno uspešna, odigrano je preko 300 predstava, a prodato je više od 50 000 karata.

Novi Sad, 17. januar 2012. godine