Читај ми

ГРАД ПОМОГАО ЗАВОД ЗА ХИТНУ МЕДИЦИНСКУ ПОМОЋ СА ЧETИРИ ВOЗИЛA

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и члан Градског већа за здравство проф. др Золтан Хорват присуствовали су предаји једног санитетског возила за транспорт пацијената, једног возила за ургентне екипе и два путничка возила, Заводу за хитну медицинску помоћ за чију набавку је средства обезбедио Град Нови Сад. Они су након обиласка нових возила, заједно са покрајинским секретаром за здравство доц. др Зораном Гојковићем и директором Завода др Богданом Живановићем посетили и градилиште нове зграде Завода за хитну медицинску помоћ Нови Сад, које се налази на Булевару Патријарха Павла.

- Повод да данас обиђемо локалитет где ниче нова зграда Завода за хитну медицинску помоћ јесте предаја четири возила укупне вредности око 12,5 милиона динара. То је већ постала традиција, да сваке године Град купује нова возила за хитну помоћ, а ове године је посета садржајнија утолико што смо обишли и овај сјајни инфраструктурни пројекат који заједно финансирају Град и Покрајина. Оно што је већ изгледно је да ће уследити бржи завршетак радова од предвиђених рокова, а ми смо заједнички преко Градске управе за здравство и Покрајинског секретаријата за здравство спровели јавне набавке за опрему. Дакле, кад почне са радом на новој адреси, Завод ће бити најмодернији и најопремљенији, а то је оно што Новосађани свакако заслужују. Честитам директору Живановићу и захваљујем се запосленима за све што су радили у овој години, као и претходних година, за наше суграђане. Честитам и на изванредној динамици радова на новој згради првенствено извођачима радова, као и проф. др Хорвату и доц. др Гојковићу, јер тога не би било да нема синхронизованих активности и велике узајамне подршке на релацији Град-Покрајина - рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић истакао је да Покрајина спроводи политику у здравству на исти начин како се то ради у Граду Новом Саду, а то је „заједно за боље здравље“.

- Није нам примарни циљ шта је чија ингеренција и ко је за шта задужен. Не желимо да се оптерећујемо бирократским процедурама, наши грађани заслужују овакве велелепне објекте, најсавременију опрему и најбољу медицину, јер нам је једини путоказ за будућност здрава нација – рекао је доц. др Зоран Гојковић.

Санитетско возило за транспорт пацијената је возило опремљено неопходном опремом тако да омогућује превоз оболелих, тешко покретних и непокретних болесника у друге здравствене установе, на кућно лечење и свуда где за то постоји потреба, а може се користити и као санитетско возило за ургентне екипе. Возило за ургентне екипе намењено је за ефикасан рад екипа на пружању хитне медицинске помоћи код свих ургентних стања на лицу места, а опремљено је савременом опремом, ЕКГ апаратима, дефибрилаторима и осталом опремом која се користи код акутних стања и у случајевима несрећа.

Нови Сад, 29. децембар 2017. године