Čitaj mi

GRAD POMOGAO ZAVOD ZA HITNU MEDICINSKU POMOĆ SA ČETIRI VOZILA

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Zoltan Horvat prisustvovali su predaji jednog sanitetskog vozila za transport pacijenata, jednog vozila za urgentne ekipe i dva putnička vozila, Zavodu za hitnu medicinsku pomoć za čiju nabavku je sredstva obezbedio Grad Novi Sad. Oni su nakon obilaska novih vozila, zajedno sa pokrajinskim sekretarom za zdravstvo doc. dr Zoranom Gojkovićem i direktorom Zavoda dr Bogdanom Živanovićem posetili i gradilište nove zgrade Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Novi Sad, koje se nalazi na Bulevaru Patrijarha Pavla.

- Povod da danas obiđemo lokalitet gde niče nova zgrada Zavoda za hitnu medicinsku pomoć jeste predaja četiri vozila ukupne vrednosti oko 12,5 miliona dinara. To je već postala tradicija, da svake godine Grad kupuje nova vozila za hitnu pomoć, a ove godine je poseta sadržajnija utoliko što smo obišli i ovaj sjajni infrastrukturni projekat koji zajedno finansiraju Grad i Pokrajina. Ono što je već izgledno je da će uslediti brži završetak radova od predviđenih rokova, a mi smo zajednički preko Gradske uprave za zdravstvo i Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo sproveli javne nabavke za opremu. Dakle, kad počne sa radom na novoj adresi, Zavod će biti najmoderniji i najopremlјeniji, a to je ono što Novosađani svakako zaslužuju. Čestitam direktoru Živanoviću i zahvalјujem se zaposlenima za sve što su radili u ovoj godini, kao i prethodnih godina, za naše sugrađane. Čestitam i na izvanrednoj dinamici radova na novoj zgradi prvenstveno izvođačima radova, kao i prof. dr Horvatu i doc. dr Gojkoviću, jer toga ne bi bilo da nema sinhronizovanih aktivnosti i velike uzajamne podrške na relaciji Grad-Pokrajina - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković istakao je da Pokrajina sprovodi politiku u zdravstvu na isti način kako se to radi u Gradu Novom Sadu, a to je „zajedno za bolјe zdravlјe“.

- Nije nam primarni cilј šta je čija ingerencija i ko je za šta zadužen. Ne želimo da se opterećujemo birokratskim procedurama, naši građani zaslužuju ovakve velelepne objekte, najsavremeniju opremu i najbolјu medicinu, jer nam je jedini putokaz za budućnost zdrava nacija – rekao je doc. dr Zoran Gojković.

Sanitetsko vozilo za transport pacijenata je vozilo opremlјeno neophodnom opremom tako da omogućuje prevoz obolelih, teško pokretnih i nepokretnih bolesnika u druge zdravstvene ustanove, na kućno lečenje i svuda gde za to postoji potreba, a može se koristiti i kao sanitetsko vozilo za urgentne ekipe. Vozilo za urgentne ekipe namenjeno je za efikasan rad ekipa na pružanju hitne medicinske pomoći kod svih urgentnih stanja na licu mesta, a opremlјeno je savremenom opremom, EKG aparatima, defibrilatorima i ostalom opremom koja se koristi kod akutnih stanja i u slučajevima nesreća.

Novi Sad, 29. decembar 2017. godine