Читај ми

ГРАД ПОМОГАО ДЕСЕТОЧЛАНОЈ ПОРОДИЦИ ИЗ КАЋА

Члан Градског већа за комуналне послове Владимир Стојковић заједно је са народним послаником у Скупштини Републике Србије Жарком Мићином и директором Центра за социјални рад Ненадом Драшковићем обишао егзистенцијално угрожену десеточлану породицу која је данас потписаним уговором добила на коришћење кућу у Каћу. Родитељи, Здравко и Јасмина Драгољевић, живеће у кући која се налази у Улици Симе Шолаје са својих седморо деце, јер им се једна ћерка недавно удала и преселила.

- Град Нови Сад је увек водио одговорну социјалну политику, а то је сада очигледно и на овом примеру. Побринули смо се да једна социјално угрожена вишечлана породица живи боље и квалитетније, да има кров над главом и да им бар мало олакшамо свакодневицу. Домаћин Здравко Драгољевић је својим радом, трудом и ангажоавањем учинио све да његова десеточлана породица, која може да послужи као светао пример заједништва и слоге, оствари основне услове за живот. То је постигао у сарадњи са Градом, а ми ћемо увек настојати да пружамо помоћ свим социјално угроженим становницима Новог Сада - рекао је Владимир Стојковић.

Народни посланик у Скупштини Републике Србије Жарко Мићин рекао је да му је било велико задовољство што је био у тиму градоначелника Милоша Вучевића који је допринео да породица Драгољевић из Каћа добије кров над главом.

- Свакако ћу се трудити да и у будућем периоду будем на услузи свим грађанима што сматрам својом посланичком дужношћу – рекао је Мићин.

Директор Центра за социјални рад Ненад Драшковић истакао је да је ситуација у којој се до сада налазила породица Драгољевић успешно решена, а да она представља пример једне породице која тешко живи, али је задржала достојанство и поштење у врло тешким условима. Председник Управног одбора Центра за социјални рад Драган Мунитлак је нагласио да је најважније улагање у породицу, поготово помагање онима који тешко живе, као што су то Драгољевићи, са бројним члановима и дететом са посебним потребама.

Домаћин Здравко се захвалио градоначелнику Новог Сада Милошу Вучевићу, као и целокупном тиму окупљеном око решавања овог њима, најважнијег егзистенцијаног питања.

- Град и заједница су учинили много и ми им се од срца захваљујемо – рекао је Здравко Драгољевић и похвалио ефикасност градске администрације која је успела да реши њихове проблеме.

С обзиром на то да породица Драгољевић  има тешко оболелог члана породице и да се налази у тешкој социо-економској ситуацији, Центар за социјални рад који је власник куће закључио је Уговор о коришћењу куће за становање. Тим Уговором породица је стекла право на бесплатно коришћење уз обавезу савесног и домаћинског старања, као и плаћања свих дажбина које терете предметну непокретност.

Нови Сад, 22. април 2016. године