Čitaj mi

GRAD POMOGAO DESETOČLANOJ PORODICI IZ KAĆA

Član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković zajedno je sa narodnim poslanikom u Skupštini Republike Srbije Žarkom Mićinom i direktorom Centra za socijalni rad Nenadom Draškovićem obišao egzistencijalno ugroženu desetočlanu porodicu koja je danas potpisanim ugovorom dobila na korišćenje kuću u Kaću. Roditelјi, Zdravko i Jasmina Dragolјević, živeće u kući koja se nalazi u Ulici Sime Šolaje sa svojih sedmoro dece, jer im se jedna ćerka nedavno udala i preselila.

- Grad Novi Sad je uvek vodio odgovornu socijalnu politiku, a to je sada očigledno i na ovom primeru. Pobrinuli smo se da jedna socijalno ugrožena višečlana porodica živi bolјe i kvalitetnije, da ima krov nad glavom i da im bar malo olakšamo svakodnevicu. Domaćin Zdravko Dragolјević je svojim radom, trudom i angažoavanjem učinio sve da njegova desetočlana porodica, koja može da posluži kao svetao primer zajedništva i sloge, ostvari osnovne uslove za život. To je postigao u saradnji sa Gradom, a mi ćemo uvek nastojati da pružamo pomoć svim socijalno ugroženim stanovnicima Novog Sada - rekao je Vladimir Stojković.

Narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije Žarko Mićin rekao je da mu je bilo veliko zadovolјstvo što je bio u timu gradonačelnika Miloša Vučevića koji je doprineo da porodica Dragolјević iz Kaća dobije krov nad glavom.

- Svakako ću se truditi da i u budućem periodu budem na usluzi svim građanima što smatram svojom poslaničkom dužnošću – rekao je Mićin.

Direktor Centra za socijalni rad Nenad Drašković istakao je da je situacija u kojoj se do sada nalazila porodica Dragolјević uspešno rešena, a da ona predstavlјa primer jedne porodice koja teško živi, ali je zadržala dostojanstvo i poštenje u vrlo teškim uslovima. Predsednik Upravnog odbora Centra za socijalni rad Dragan Munitlak je naglasio da je najvažnije ulaganje u porodicu, pogotovo pomaganje onima koji teško žive, kao što su to Dragolјevići, sa brojnim članovima i detetom sa posebnim potrebama.

Domaćin Zdravko se zahvalio gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću, kao i celokupnom timu okuplјenom oko rešavanja ovog njima, najvažnijeg egzistencijanog pitanja.

- Grad i zajednica su učinili mnogo i mi im se od srca zahvalјujemo – rekao je Zdravko Dragolјević i pohvalio efikasnost gradske administracije koja je uspela da reši njihove probleme.

S obzirom na to da porodica Dragolјević  ima teško obolelog člana porodice i da se nalazi u teškoj socio-ekonomskoj situaciji, Centar za socijalni rad koji je vlasnik kuće zaklјučio je Ugovor o korišćenju kuće za stanovanje. Tim Ugovorom porodica je stekla pravo na besplatno korišćenje uz obavezu savesnog i domaćinskog staranja, kao i plaćanja svih dažbina koje terete predmetnu nepokretnost.

Novi Sad, 22. april 2016. godine