Читај ми

ГРАД ПОМАЖЕ НАЈУГРОЖЕНИЈИМА

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић присуствовао је подели помоћи за кориснике Народне кухиње, у Клубу за стара и одрасла лица „Олга Петров“ Геронтолошког центра „Нови Сад“ где је поделио новогодишње пакетиће најмлађим суграђанима.

Градоначелник је нагласио да Град води рачуна о суграђанима којима је помоћ неопходна, и да једино Градској управи за социјалну заштиту и бригу о породици и деци упркос тешкој економској ситуацији буџет неће бити смањен.

-У Кухињи за социјално угрожено становништво свакодневно се подели 600 оброка за нашим најугроженијим суграђанима, међу којима је чак 180 деце. – изјавио је градоначелник Павличић и истакао да је из буџета Града обезбеђено 38.860.000,00 динара за интервентну једнократну помоћ.

Град је од 7. децембра 2009.године почео са поделом помоћи социјално угроженом становништву, у виду прехрамбених и хигијенских пакета и огревног дрвета. Поделом помоћи обухваћено је 2500 породица које су се обратиле Црвеном крсту Новог Сада и Градској управи за социјалну и дечију заштиту. Из градског буџета биће издвојено  5.000 динара једнократне помоћи  за све пензионере који имају примања испод 11.000 динара, породице са троје и четворо деце које примају дечији додатак, децу из хранитељских породица, нематеријално обезбеђене породице које примају туђу негу и помоћ, а поклоне ће добити и деца у установама социјалне заштите.

Нови Сад, 24. децембар 2009. године