Čitaj mi

GRAD POMAŽE NAJUGROŽENIJIMA

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić prisustvovao je podeli pomoći za korisnike Narodne kuhinje, u Klubu za stara i odrasla lica „Olga Petrov“ Gerontološkog centra „Novi Sad“ gde je podelio novogodišnje paketiće najmlađim sugrađanima.

Gradonačelnik je naglasio da Grad vodi računa o sugrađanima kojima je pomoć neophodna, i da jedino Gradskoj upravi za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci uprkos teškoj ekonomskoj situaciji budžet neće biti smanjen.

-U Kuhinji za socijalno ugroženo stanovništvo svakodnevno se podeli 600 obroka za našim najugroženijim sugrađanima, među kojima je čak 180 dece. – izjavio je gradonačelnik Pavličić i istakao da je iz budžeta Grada obezbeđeno 38.860.000,00 dinara za interventnu jednokratnu pomoć.

Grad je od 7. decembra 2009.godine počeo sa podelom pomoći socijalno ugroženom stanovništvu, u vidu prehrambenih i higijenskih paketa i ogrevnog drveta. Podelom pomoći obuhvaćeno je 2500 porodica koje su se obratile Crvenom krstu Novog Sada i Gradskoj upravi za socijalnu i dečiju zaštitu. Iz gradskog budžeta biće izdvojeno 5.000 dinara jednokratne pomoći za sve penzionere koji imaju primanja ispod 11.000 dinara, porodice sa troje i četvoro dece koje primaju dečiji dodatak, decu iz hraniteljskih porodica, nematerijalno obezbeđene porodice koje primaju tuđu negu i pomoć, a poklone će dobiti i deca u ustanovama socijalne zaštite.

Novi Sad, 24. decembar 2009. godine