Читај ми

ГРАД НОВИ САД СА СТАБИЛНИМ БУЏЕТОМ УЛАЗИ У НОВУ ГОДИНУ

У сусрет предлогу Одлуке о буџету Града за наредну годину који ће бити на седници Скупштине града крајем децембра, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић најавио је да ће субвенције јавно комуналним предузећима бити мање за око трећину, што је у складу са упутством републичког министра финансија, а да ће та ситуација директорима градских предузећа представљати посебан пословни изазов у тој веома захтевној буџетској години.

С обзиром на то да се очекује да ће финансијска ситуација наредне године, бити знатно тежа за локалне самоуправе због промена Закона о порезу на зараде, последице ће се директно одразити и на приходну страну буџета Новог Сада.  Град Нови Сад је током 2013. године имао само један ребаланс буџета, што је знатно мање у поређењу са другим градовима у Србији.

- За функционисање Града од пресудног је значаја одговорност коју сви руководећи чиниоци морају да демонстрирају кроз савесно и ефикасно обављање посла, а свако ко не буде добро радио свој посао биће смењен. У наредну годину улазимо са мисијом развоја потенцијала града, бригом о штедњи свих расположивих ресурса и суштинским залагањем за квалитетнији живот сваког грађанина Новог Сада – поручио је градоначелник Милош Вучевић.

Градоначелник је истакао да се Нови Сад може похвалити тиме да поседује најстабилнији буџет међу локалним самоуправама у земљи и додао да ће у очувању истог, градски јавни комунални сектор који се налази у тешком стању годинама, бити максимално ревитализован током идуће године.

Нови Сад, 29. новембар 2013. године