Čitaj mi

GRAD NOVI SAD SA STABILNIM BUDŽETOM ULAZI U NOVU GODINU

U susret predlogu Odluke o budžetu Grada za narednu godinu koji će biti na sednici Skupštine grada krajem decembra, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najavio je da će subvencije javno komunalnim preduzećima biti manje za oko trećinu, što je u skladu sa uputstvom republičkog ministra finansija, a da će ta situacija direktorima gradskih preduzeća predstavljati poseban poslovni izazov u toj veoma zahtevnoj budžetskoj godini.

S obzirom na to da se očekuje da će finansijska situacija naredne godine, biti znatno teža za lokalne samouprave zbog promena Zakona o porezu na zarade, posledice će se direktno odraziti i na prihodnu stranu budžeta Novog Sada.  Grad Novi Sad je tokom 2013. godine imao samo jedan rebalans budžeta, što je znatno manje u poređenju sa drugim gradovima u Srbiji.

- Za funkcionisanje Grada od presudnog je značaja odgovornost koju svi rukovodeći činioci moraju da demonstriraju kroz savesno i efikasno obavljanje posla, a svako ko ne bude dobro radio svoj posao biće smenjen. U narednu godinu ulazimo sa misijom razvoja potencijala grada, brigom o štednji svih raspoloživih resursa i suštinskim zalaganjem za kvalitetniji život svakog građanina Novog Sada – poručio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Gradonačelnik je istakao da se Novi Sad može pohvaliti time da poseduje najstabilniji budžet među lokalnim samoupravama u zemlji i dodao da će u očuvanju istog, gradski javni komunalni sektor koji se nalazi u teškom stanju godinama, biti maksimalno revitalizovan tokom iduće godine.

Novi Sad, 29. novembar 2013. godine