Читај ми

ГРАД НОВИ САД ПРЕДСТАВИО КАПИТАЛНЕ ПРОЈЕКTЕ НА МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ ИНВЕСТИЦИЈА 'ИНВЕСТЕКСПО'

Светска економска криза није зауставила долазак инвестиција у Војводину. Ово је отварајући међународни сајам „Инвестекспо“ констатовао председник Извршног већа Војводине, др Бојан Пајтић.

Међународни сајам „Инвестекспо“ обједињује сајмове инвестиција и некретнина, енергетике и грађевинарства и на њему су уз најважније компаније и чак 35 градова из Србије, учешће узеле и иностране компаније и инвеститори.
„Упркос светској економској кризи, ми успевамо да привучемо нове инвеститоре, а о томе сведочи долазак велике кинеске компаније у Војводину која ће наредне године са "Агровојводином" у Новом Саду отворити фабрику трактора“ – рекао је др Бојан Пајтић наглашавајући да је то вишеструко добра вест, како због нових радних места, тако и због чињенице да је то прва велика кинеска инвестиција у Покрајини. Према његовим речима ова сарадња утолико је значајнија што се ради о производњи пољопривредне механизације, која ће – како је нагласио Пајтић – допринети већој конкурентност наших производа и бољем положају наших привредника.

Задовољство што је Град Нови Сад домаћин једне овако важне сајамске манифестације која својим циљевима, садржајем и квалитетом постаје из године у годину све значајнија изразио је у свом поздравном говору и градоначелник Новог Сада, Игор Павличић.

„Нови Сад је сигурно, здраво и подстицајно место за живот, рад и инвестирање које има интезиван развој. Стратегијом привредног развоја Града Новог Сада одредили смо правац развоја и дефинисали циљеве на том путу. Вредност ових пројеката износи више од 300 милиона евра, а уверени смо да ће се бројни посетиоци ове сајамске приредбе још једном уверити да је Нови Сад стабилна, савремена и демократична мултинационална заједница са препознатљивим статусом двосмерних урбаних врата Европе"- истакао је Павличић који је пред бројним гостима и иневститорима лично презентовао пројекте који имају стратешки значај за Нови Сад, али представљају и пројекте од националног значаја.

У презентацији „Нови Сад – град са визијом“ представљени су капитални пројекти међу којима су изградња Градског моста и Жежељевог моста, изградња подземних гража, реконструкција Кеја, пројекат централног градског пречистача отпадних вода, изградња Сомборског и Булевара Европе, постављање оптичке инфраструктуре, пројекат изградње термоелектране-топлане на гас, и други. 

Нови Сад се и на овај начин представио и као модеран универзитетски, туристички, сајамски и фестивалски центар региона који је лидер је у сектору информационих технологија, развоја здраве хране и еко сектора. 

Нови Сад, 10. новембар 2009. године