Čitaj mi

GRAD NOVI SAD PREDSTAVIO KAPITALNE PROJEKTE NA MEĐUNARODNOM SAJMU INVESTICIJA 'INVESTEKSPO'

Svetska ekonomska kriza nije zaustavila dolazak investicija u Vojvodinu. Ovo je otvarajući međunarodni sajam „Investekspo“ konstatovao predsednik Izvršnog veća Vojvodine, dr Bojan Pajtić.
Međunarodni sajam „Investekspo“ objedinjuje sajmove investicija i nekretnina, energetike i građevinarstva i na njemu su uz najvažnije kompanije i čak 35 gradova iz Srbije, učešće uzele i inostrane kompanije i investitori.

„Uprkos svetskoj ekonomskoj krizi, mi uspevamo da privučemo nove investitore, a o tome svedoči dolazak velike kineske kompanije u Vojvodinu koja će naredne godine sa "Agrovojvodinom" u Novom Sadu otvoriti fabriku traktora“ – rekao je dr Bojan Pajtić naglašavajući da je to višestruko dobra vest, kako zbog novih radnih mesta, tako i zbog činjenice da je to prva velika kineska investicija u Pokrajini. Prema njegovim rečima ova saradnja utoliko je značajnija što se radi o proizvodnji poljoprivredne mehanizacije, koja će – kako je naglasio Pajtić – doprineti većoj konkurentnost naših proizvoda i boljem položaju naših privrednika.

Zadovoljstvo što je Grad Novi Sad domaćin jedne ovako važne sajamske manifestacije koja svojim ciljevima, sadržajem i kvalitetom postaje iz godine u godinu sve značajnija izrazio je u svom pozdravnom govoru i gradonačelnik Novog Sada, Igor Pavličić.

„Novi Sad je sigurno, zdravo i podsticajno mesto za život, rad i investiranje koje ima intezivan razvoj. Strategijom privrednog razvoja Grada Novog Sada odredili smo pravac razvoja i definisali ciljeve na tom putu. Vrednostt ovih projekata iznosi više od 300 miliona evra, a uvereni smo da će se brojni posetioci ove sajamske priredbe još jednom uveriti da je Novi Sad stabilna, savremena i demokratična multinacionalna zajednica sa prepoznatljivim statusom dvosmernih urbanih vrata Evrope"- istakao je Pavličić koji je pred brojnim gostima i inevstitorima lično prezentovao projekte koji imaju strateški značaj za Novi Sad, ali predstavljaju i projekte od nacionalnog značaja.

U prezentaciji „Novi Sad – grad sa vizijom“ predstavljeni su kapitalni projekti među kojima su izgradnja Gradskog mosta i Žeželjevog mosta, izgradnja podzemnih graža, rekonstrukcija Keja, projekat centralnog gradskog prečistača otpadnih voda, izgradnja Somborskog i Bulevara Evrope, postavljanje optičke infrastrukture, projekat izgradnje termoelektrane-toplane na gas, i drugi.
Novi Sad se i na ovaj način predstavio i kao moderan univerzitetski, turistički, sajamski i festivalski centar regiona koji je lider je u sektoru informacionih tehnologija, razvoja zdrave hrane i eko sektora. 

Novi Sad, 10. novembar 2009. godine