Читај ми

ГРАД НОВИ САД И „EXIT“ НАСТАВЉАЈУ САРАДЊУ

Представници Града Новог Сада и „EXIT“ фестивала састали су се данас у Градској кући и том приликом разговарали о наставку вишедеценијске сарадње, која траје од самог оснивања „EXIT“ фестивала. Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић је након састанка рекао да је веома поносан на то што фестивал који Србију глобално представља у најбољем светлу, потиче баш из Новог Сада.

- Урадићемо све да се сарадња настави на највишем могућем нивоу, како у периоду до „EXIT“-а, тако и током самог фестивала. Бројке говоре саме за себе. Наиме, та манифестација је од оснивања, привреди Новог Сада и Србије донела преко 220 милиона евра, док је и културни утицај на одрастање бројних генерација драгоцен. Лично сам редован посетилац „EXIT“-а и са наше Петроварадинске тврђаве носим неке од омиљених успомена са свирки - рекао је градоначелник Милан Ђурић.

Оснивач „EXIT“ фестивала Душан Ковачевић истакао је да, осим мерљивог економског доприноса, „EXIT“ даје допринос и у виду међународне промоције Новог Сада и државе. Како је нагласио, вредност те промоције многи стручњаци сврставају у категорију – непроцењиво.

- Драго нам је што смо након данашњег састанка још једном добили потврду да градске институције цене значај „EXIT“-а који је поново номинован за престижне европске фестивалске награде, а које смо до сада два пута освајали. Тема овогодишњег издања је „EXIT“ Универзум - Нови Сад током фестивала постаје свет за себе и универзум у којем су сви добродошли – поручио је Ковачевић и подсетио да ће оводишње издање фестивала бити одржано од 6. до 9. јула 2023. године.

Нови Сад, 23. новембар 2022. године