Čitaj mi

GRAD NOVI SAD I „EXIT“ NASTAVLjAJU SARADNјU

Predstavnici Grada Novog Sada i „EXIT“ festivala sastali su se danas u Gradskoj kući i tom prilikom razgovarali o nastavku višedecenijske saradnje, koja traje od samog osnivanja „EXIT“ festivala. Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić je nakon sastanka rekao da je veoma ponosan na to što festival koji Srbiju globalno predstavlјa u najbolјem svetlu, potiče baš iz Novog Sada.

- Uradićemo sve da se saradnja nastavi na najvišem mogućem nivou, kako u periodu do „EXIT“-a, tako i tokom samog festivala. Brojke govore same za sebe. Naime, ta manifestacija je od osnivanja, privredi Novog Sada i Srbije donela preko 220 miliona evra, dok je i kulturni uticaj na odrastanje brojnih generacija dragocen. Lično sam redovan posetilac „EXIT“-a i sa naše Petrovaradinske tvrđave nosim neke od omilјenih uspomena sa svirki - rekao je gradonačelnik Milan Đurić.

Osnivač „EXIT“ festivala Dušan Kovačević istakao je da, osim merlјivog ekonomskog doprinosa, „EXIT“ daje doprinos i u vidu međunarodne promocije Novog Sada i države. Kako je naglasio, vrednost te promocije mnogi stručnjaci svrstavaju u kategoriju – neprocenjivo.

- Drago nam je što smo nakon današnjeg sastanka još jednom dobili potvrdu da gradske institucije cene značaj „EXIT“-a koji je ponovo nominovan za prestižne evropske festivalske nagrade, a koje smo do sada dva puta osvajali. Tema ovogodišnjeg izdanja je „EXIT“ Univerzum - Novi Sad tokom festivala postaje svet za sebe i univerzum u kojem su svi dobrodošli – poručio je Kovačević i podsetio da će ovodišnje izdanje festivala biti održano od 6. do 9. jula 2023. godine.

Novi Sad, 23. novembar 2022. godine