Читај ми

ГРАД НОВИ САД - ГРАД АТЛЕТИКЕ

Члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар и шеф Kабинета градоначелника Новог Сада Александар Петровић примили су у Градској кући пионире Атлетског клуба „Војводина“ који су на Спортским атлетским играма у Дортмунду освојили шест златних, девет сребрних и 13 бронзаних медаља, као и треће место у екипном такмичењу. Деца из АК „Војводина“ отпутовала су пре недељу дана на Спортске атлетске игре у Дортмунд, што  представља један од најлепших примера међународне сарадње побратимских градова Новог Сада и Дортмунда.

- Резултати наших атлетичара на овом такмичењу су значајни, али не само у спортском смислу, односно због импозантног броја медаља које су деца донела. Ми смо као Град првенствено поносни на ове младе спортисте због њиховог става, понашања и начина на који су као најбољи амбасадори нашег града репрезентовали Нови Сад и Србију. То су и више него довољни разлози да будемо поносни на њих и да им помажемо у будућности. Јуче је Ивана Шпановић била у Градској кући на пријему као најбољи спортиста нашег града, а данас на истом месту гледамо у медаље из истог клуба и истог спорта. То све говори о томе да је Град Нови Сад постао град атлетике - рекао је Предраг Свилар и пожелео атлетичарима да што више улажу у себе и остварују своје аспирације, како би постали велики шампиони у будућности.

Шеф Кабинета градоначелника Александар Петровић је честитавши спортистима,  рекао да је освајање чак 28 медаља у два такмичарска дана, веома значајно, поготово у конкуренцији економски и спортски моћних земаља, као што су Немачка, Мађарска, Шведска, Холандија и Пољска.

У оквиру Спортских атлетских игри, у Дортмунду се већ 20 година одржава Турнир девет градова и Отворено првенство Немачке. На наведеним такмичењима, у категоријама узраста до 11, 13 и 15 година, ове године такмичило се 35 деце из Атлетског клуба „Војводина“, а у Нови Сад су донели 28 медаља.

Нови Сад, 12. март 2015. године