Čitaj mi

GRAD NOVI SAD - GRAD ATLETIKE

Član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar i šef Kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović primili su u Gradskoj kući pionire Atletskog kluba „Vojvodina“ koji su na Sportskim atletskim igrama u Dortmundu osvojili šest zlatnih, devet srebrnih i 13 bronzanih medalјa, kao i treće mesto u ekipnom takmičenju. Deca iz AK „Vojvodina“ otputovala su pre nedelјu dana na Sportske atletske igre u Dortmund, što  predstavlјa jedan od najlepših primera međunarodne saradnje pobratimskih gradova Novog Sada i Dortmunda.

- Rezultati naših atletičara na ovom takmičenju su značajni, ali ne samo u sportskom smislu, odnosno zbog impozantnog broja medalјa koje su deca donela. Mi smo kao Grad prvenstveno ponosni na ove mlade sportiste zbog njihovog stava, ponašanja i načina na koji su kao najbolјi ambasadori našeg grada reprezentovali Novi Sad i Srbiju. To su i više nego dovolјni razlozi da budemo ponosni na njih i da im pomažemo u budućnosti. Juče je Ivana Španović bila u Gradskoj kući na prijemu kao najbolјi sportista našeg grada, a danas na istom mestu gledamo u medalјe iz istog kluba i istog sporta. To sve govori o tome da je Grad Novi Sad postao grad atletike - rekao je Predrag Svilar i poželeo atletičarima da što više ulažu u sebe i ostvaruju svoje aspiracije, kako bi postali veliki šampioni u budućnosti.

Šef Kabineta gradonačelnika Aleksandar Petrović je čestitavši sportistima,  rekao da je osvajanje čak 28 medalјa u dva takmičarska dana, veoma značajno, pogotovo u konkurenciji ekonomski i sportski moćnih zemalјa, kao što su Nemačka, Mađarska, Švedska, Holandija i Polјska.

U okviru Sportskih atletskih igri, u Dortmundu se već 20 godina održava Turnir devet gradova i Otvoreno prvenstvo Nemačke. Na navedenim takmičenjima, u kategorijama uzrasta do 11, 13 i 15 godina, ove godine takmičilo se 35 dece iz Atletskog kluba „Vojvodina“, a u Novi Sad su doneli 28 medalјa.

Novi Sad, 12. mart 2015. godine