Читај ми

ГРАД НОВИ САД ДОМАЋИН МЕЂУНАРОДНОГ ПРИВРЕДНОГ ФОРУМА

Град Нови Сад био је домаћин великог међународног форума привредника Србије и Чешке на Петроварадинској тврђави на којем су учествовали председник Владе Републике Србије Александар Вучић и председник Владе Републике Чешке Бохуслав Соботка. Скупу који су организовале привредне коморе Србије и Чешке присуствовало је 40 привредника из две земље.

За погодно место сусрета привредника из Србије и Чешке изабран је Нови Сад, што је само доказ да се политика коју спроводи градска администрација на челу са градоначелником Милошем Вучевићем и њен начин рада перципирају као они који се озбиљно баве својим послом.

Поводом чињенице да су два премијера одабрала управо Нови Сад за тако важан догађај, градоначелник Милош Вучевић, који је такође учествовао у раду Округлог стола, исказао је велико задовољство што је имао прилику да буде домаћин Форума.

- Ми смо увек спремни да свим својим капацитетима изађемо у сусрет захтевима високих делегација и да са поносом организујемо међународне догађаје највишег нивоа.  Велика је част што се овако значајан Форум привредника одржава у Новом Саду и надам се да ће поред добрих контаката, пословних идеја и конкретних планова за сарадњу, наши гости понети и лепе утиске о месту на којем су се сусрели – рекао је градоначелник и додао да Град Нови Сад у потпуности подржава и прати политику Владе Србије, те да је фокус градске администрације управо на подстицању инвестиционе климе кроз проактивну политику привлачења инвеститора.

Нови Сад, 2. септембар 2015. године