Čitaj mi

GRAD NOVI SAD DOMAĆIN MEĐUNARODNOG PRIVREDNOG FORUMA

Grad Novi Sad bio je domaćin velikog međunarodnog foruma privrednika Srbije i Češke na Petrovaradinskoj tvrđavi na kojem su učestvovali predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Vlade Republike Češke Bohuslav Sobotka. Skupu koji su organizovale privredne komore Srbije i Češke prisustvovalo je 40 privrednika iz dve zemlјe.

Za pogodno mesto susreta privrednika iz Srbije i Češke izabran je Novi Sad, što je samo dokaz da se politika koju sprovodi gradska administracija na čelu sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem i njen način rada percipiraju kao oni koji se ozbilјno bave svojim poslom.

Povodom činjenice da su dva premijera odabrala upravo Novi Sad za tako važan događaj, gradonačelnik Miloš Vučević, koji je takođe učestvovao u radu Okruglog stola, iskazao je veliko zadovolјstvo što je imao priliku da bude domaćin Foruma.

- Mi smo uvek spremni da svim svojim kapacitetima izađemo u susret zahtevima visokih delegacija i da sa ponosom organizujemo međunarodne događaje najvišeg nivoa.  Velika je čast što se ovako značajan Forum privrednika održava u Novom Sadu i nadam se da će pored dobrih kontakata, poslovnih ideja i konkretnih planova za saradnju, naši gosti poneti i lepe utiske o mestu na kojem su se susreli – rekao je gradonačelnik i dodao da Grad Novi Sad u potpunosti podržava i prati politiku Vlade Srbije, te da je fokus gradske administracije upravo na podsticanju investicione klime kroz proaktivnu politiku privlačenja investitora.

Novi Sad, 2. septembar 2015. godine