Читај ми

ГРАД НОВИ САД ДОБИО ЗАХВАЛНИЦУ ФОНДА ЗА СТИПЕНДИРАЊЕ УНИВЕРЗИТЕТА У НОВОМ САДУ

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић присуствовао је свечаности Фонда за стипендирање даровитих студената Универзитета у Новом Саду у оквиру које су закључени уговори са новом генерацијом стипендиста Фонда и додељене захвалнице институцијама изван Универзитета које су подржале рад Фонда у школској 2023/2024. години, међу којима је и Град Нови Сад. Том приликом, уручена је Захвалница Граду Новом Саду, а присутнима се обратио градоначелник Ђурић.

- Улагање у образовање је улагање у будућност, и зато Град Нови Сад сваке године улаже новац из буџета и у студентске стипендије. Задовољство је помагати најбољим студентима и улагати у њих. Сматрам да је то најпродуктивније улагање, које гарантује просперитет и на послетку, бољу будућност града и наше државе. Град Нови Сад је годинама партнер Универзитету у Новом Саду у стипендирању даровитих студената и младих научника. Више од 10 година континуирано донирамо средства Фонду за стипендирање и подстицање напредовања даровитих студената и младих научних радника и уметника Универзитета у Новом Саду. Почели смо са 5 стипендија у износу од 14.000 динара, а данас смо дошли до 20 стипендија у износу од 22.000 динара. И у будуће ћемо наставити да повећавамо, како број, тако и износ стипендија, јер се трудимо да наши млади заиста имају најбоље могуће услове за образовање - рекао је градоначелник Ђурић.

Одлуком о финансијској подршци Фонду за стипендирање и подстицање напредовања даровитих студената и младих научних радника и уметника Универзитета у Новом Саду за школску 2023/2024. годину, Град Нови Сад је обезбедио стипендирање двадесет студената у износу од 22 000 динара месечно по студенту. Укупна средства која су планирана за стипендије на основу Уговора о сарадњи између Универзитета у Новом Саду и Града Новог Сада износе 5 280 000 динара.

Присутнима су се обратили и ректор Универзитета у Новом Саду проф. др Дејан Мадић, председник Савета Фонда за стипендирање проф. др Борис Поповић, као и покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Бранко Маркоски, представници компаније НИС а.д, компаније ДДОР Нови Сад и ЈКП „Информатика“ који су као и Град Нови Сад, такође добили Захвалницу.

Нови Сад, 10. јун 2024. године